chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

EPALE A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Hírek

Goed voorbeeld van bruggen bouwen tussen opleidingsinstellingen

14/02/2019
Nyelv: NL

De Hogere Zeevaartschool, de Marine en de VDAB bundelen hun krachten voor de maritieme beroepsopleiding in België. Samen zullen met "Maritime Competence & Career Center", of kortweg MC3, zorgen voor een kwalitatieve beroepsopleiding en uniformiteit in de verschillende certificaten. De samenwerking en opleiding werd op 14 februari 2019 voorgesteld.

Momenteel worden in België door verschillende organisaties en instituten maritieme vorming gegeven en STCW-certificaten (International Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers) uitgereikt. Hoewel iedere organisatie kwaliteit nastreeft, waren de certificaten niet op elkaar afgestemd, dus drong meer uniformiteit zich op.

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), de Belgische Marine en de Hogere Zeevaartschool zullen hun maritieme, beroepsgerichte vormingscomponenten integreren met dit samenwerkingsakkoord. De partners willen de kwaliteit waarborgen door de optimalisatie van middelen en organisatie en het uitwisselen van kennis en ervaring, en vooral, de certificaten worden uniformer gemaakt.

Concreet zal MC3 trainingsprogramma's ontwikkelen voor de werkzoekenden en werknemers voor maritieme jobs, maar zullen ze ook instaan voor de selectie, de rekrutering en het begeleiding van instructeurs. "Defensie is blij dat ze voor haar opleidingen met externe partners zal samenwerken. Met de oprichting van het "Maritime Competence and Career Center" zal de Marine nauwer samenwerken met de Hogere Zeevaartschool en de VDAB om kwalitatieve en civiel erkende en gecertificeerde maritieme opleidingen aan te bieden aan haar matrozen, onderofficieren en officieren. Zo versterkt Defensie zowel het aanbod als de kwaliteit van de opleiding van het marinepersoneel en werkt ze voort aan de opwaardering van het militaire beroep", aldus federaal minister van Defensie Didier Reynders (MR).

"Dit is een schoolvoorbeeld van hoe je door te kijken naar wat samen kan, bruggen kan bouwen tussen verschillende opleidingsinstellingen. Door wederzijdse erkenning van de opleidingen, wordt het voor studenten en cursisten vlot mogelijk om van de ene maritieme werkgever naar de andere over te stappen", vult Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits aan.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn