chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

Hírek

Dobar start za građenje IT karijere

15/11/2018
létrehozta Vesna Radulovic
Nyelv: HR

Informacijske tehnologije su polje koje je obećavajuće, dobro plaćeni i nagrađivanje, međutim, plivati ​​u IT vode i naplatiti svoje vještine nije tako jednostavno.

Dobra stvar je da je potražnja za stručnjacima u ovom području uvijek raste, jer je u grupi industrija koje su stalno u razvoju, bez obzira na globalnim gospodarskim kretanjima.

Posjedovanje visokom stručnom spremom nije jamstvo kvalitete i početkom unosan IT karijeru, jer je to dinamična industrija u kojoj su vještine i alati za rad stalno mijenja. Iako se danas VSS u području IT-a nije potrebno raditi na ovom području, samo studija pomaže u stvaranju radnih navika i discipline, kao iu izgradnji određenog načina razmišljanja i rješavanja problema tehnike.

Ovdje su neke smjernice za početak:

praksa

U svijetu informacijske tehnologije je najtraženiji i najplaćeniji profesionalaca - veterani, koji posjeduju bogato iskustvo u području rada. Međutim, većina onih koji su u ovom poslu tek počeli baviti nedostatkom iskustva ili praktičnog znanja.

Poslovi na određeno vrijeme i prakse su jedan od načina da steknu iskustvo, vještine i kontakte, te predstavljaju dobru ulaznicu za „ozbiljne” svijeta IT-a.

Praksa je dobar početak za razvoj željenih vještina, stručno osposobljavanje i stjecanje novih metoda rada, a time i svoj životopis postaje obogaćen odličnim referencama, ali i uvjerljivih argumenata za dobivanje željenog posla.

Dobar CV

 

„Snažan životopis bi trebao skakati po stranici, rekavši - Da! Ja sam onaj koga žele zaposliti „savjetuje softver inženjer Gayle Laakmann McDowell u svojoj knjizi” Krekiranje Tech Karijera: Insider Savjeti o Slijetanje posao u Googleu, Microsoftu, Apple, ili bilo Top Tech Company”. S obzirom da je vaš životopis prvi kontakt s poslodavcem, on ne bi trebao morati pojaviti na najbolji mogući (ali pravi!) Svjetlo i ističe u odnosu na ostale kandidate.

Sažetak može biti korisno ako prezentirani na pravi način, ali u slučaju informatičkih kritična tehničke i funkcionalne dijelove i sekcije u kojima su neki relevantne informacije o znanju u ovoj oblasti. Međutim, to ne bi trebao biti popis svih tehnologija koje ste ikada čuli (čitaj: preskočite osnovne vještine kao što su Microsoft Word).

Osigurati tehnologiju koja je stvarno dominiraju, programe u kojima znate što radite i vještine imate. Pobrojte projekti koje ste možda radili na sveučilištu ili izvan nje, freelance, i na taj način dati dobar poslodavac biti na strateški način razmišljanja, razumijevanje šire slike i sposobnost za rad u timu.

Primer vrlo maštovite interaktivne biografije:http://www.rleonardi.com/interactive-resume/

Istaknite se! Originalnost se uvek ceni.

usavršavanje

Neki od najtraženijih IT pozicije su kako slijedi: Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS) i Microsoft Certified Professional Developer (MCPD) za programere, Zend certifikata za PHP stručnjaka, ATC certifikata za inženjera Android, Adobe Certified Associate (ACA) i Adobe Certified Expert (ACE ) za dizajnere, CompTIA A + za PC tehničara, itd

Posjedovanje certifikata, uz visoku stručnu spremu, siguran način da se značajne prednosti u odnosu na kolege koji ne posjeduju profesionalne industrijske zvanja. Ovdje nije riječ o papiru, kao u slučaju mature, nego o činjenici da posjeduju stvarne vještine i vjerodostojnost za profitabilno poslovanje u ovoj industriji.

Prema istraživanju tvrtke Microsoft Corporation, certifikat za više od polovice IT menadžerima primarni kriterij za zapošljavanje. Ljudi koji „u malom prstu” imaju praktično znanje posjeduju najvišu cijenu, a ukorijenjene profesionalne vještine mogu doprinijeti i povećati svoje plaće.

U današnjem IT okruženja, strožih kriterija dovelo je do određenih tvrtki kao uvjet za zapošljavanje traži posjedovanje odgovarajućih certifikata. Tako, na primjer, mnogi vodeći domaći i međunarodni IT tvrtki zahtijeva Microsoft certifikata u zapošljavanju programera.

Bogata Hine, glavni urednik web CIO.com, potvrde, kaže: „Potvrde su kao i većina stvari u životu - više vremena ulažete u njih, što više koristiti za crtanje.”

kontakti

I u privatnom i poslovnom svijetu, kontakti su vrlo važni. Oni će potaknuti, poticati razvoj novih ideja, ponuda za poslovnu suradnju, otvoriti nove mogućnosti za svoj profesionalni razvoj.

Povežite se s novim ljudima u svom poslovnom okruženju, posjetite svoje seminare, konferencije i predavanja, gdje imate priliku upoznati ljude sa sličnim interesima ili profesionalne afiniteta.

Za mnoge ljude, tu je i nedostatak sposobnosti da se formira poslovnih veza, tako da će biti u mogućnosti pomoći i društvene mreže. Oni mogu biti odlično mjesto za pružanje informacija i pomoći u promociji vlastitog znanja i vještine.

Ciljna IT tvrtki

Napravite popis tvrtki koje žele raditi. Definirajte svoje lokacije, veličine, korporativne kulture, ciljeve i prednosti. Raspitajte se o njima na internetu. Iskoristite socijalne umrežavanje sučelja za zapošljavanje i forumima koje zatvaraju kontakte sa zaposlenicima tih tvrtki. Dobiti što više informacija.

Također, prilagodite svoj životopis ciljane tvrtke postavši bliže svojim kvalifikacijskim zahtjevima posla za koji konkurišeš. Vrijeme slanja jedne generičke nastavlja na stotine adresa je zastario. Dokazati poslodavcu koji nije na to kome što želite učiniti.

Prisustvuj IT događajima

Konferencije, seminari, Meetup i profesionalne organizacije su odlična prilika za informacije, razmjena znanja, ideja i iskustava, ali i za sklapanje kontakata, što može biti vrlo korisno u budućnosti. 

Zbog burne napretkom industrije, polje informacijske tehnologije vapi za kvalitetnim osobljem, kako u svijetu, tako iu Srbiji. Tehnologije se mijenjaju iz minute u minutu, tako da za uspješan karijere presudne kontinuirano učenje i usavršavanje. Strast za ovo područje i prevladavanje straha od neuspjeha su važni faktori za „opstanak igra”. Vrlo je bitno da ne potrošiti puno vremena razmišljati o neuspjehu, ali motivirati sebe i uvijek vjeruju u ono što radite.

Preuzeto sa: http://www.razvoj-karijere.com/

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn