chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

Forrás

Toekomstverkenningen arbeidsmarkt en onderwijs 2050 - Rapportage interviews

Nyelv: NL

Megosztotta Sarah Vansteenkiste

Op 25 maart 2016 stelde de Vlaamse Regering haar nota 'Visie 2050’ voor. In het kader van deze 'Visie 2050'-strategie van de Vlaamse Regering kregen het Steunpunt Werk en het Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO) de opdracht het transitieproject ‘Levenslang leren en de dynamische levensloopbaan’ mee te ondersteunen en begeleiden. 

In de eerste fase van het project (oktober 2016 - februari 2017) werkten we een uitgebreid rapport uit met toekomstverkenningen over de arbeidsmarkt en het onderwijs richting 2050. Tijdens de tweede fase van het transitieproject (maart 2017 - mei 2018), diepten we dit eerdere rapport verder uit. Dit gebeurde enerzijds via verschillende rondetafelgesprekken bij de SERV, VLOR, VARIO en stakeholderverenigingen. Daarnaast namen we een veertigtal interviews af met friskijkers, dwarsdenkers, kantelaars en vernieuwers in de wereld van werk en onderwijs: uiteenlopende stemmen met een open geest die de uitdagingen van onze tijd voldoende aanvoelen als het gaat om leren en werken. Hoe zien deze verschillende gesprekspartners de veranderingen op vlak van arbeidsmarkt en onderwijs? Waar lopen zij tegenaan en waarom? Waar liggen hefbomen? Waar liggen kiemen van de gewenste verandering? 

Het antwoord op deze vragen kan u lezen in ons nieuwe rapport: Toekomstverkenningen arbeidsmarkt en onderwijs 2050 - Rapportage interviews.

Forrásszerző(k): 
Vansteenkiste Sarah Vandevoort L. Sourbron Michelle Lamberts Miet Pasgang Katleen Knipprath H. Nicaise I
Közzététel dátuma:
szombat, 23 június, 2018
A dokumentum nyelve
Forrástípus: 
Tanulmányok és jelentések
Ország:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn