chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

Blog

Anu Törrö: Multimediaa ja maailmanmusiikkia Portugalissa

19/06/2018
létrehozta Anna Kirstinä
Nyelv: FI
Document available also in: EN SV

/hu/file/sivisjpg-0sivis.jpg

Helmikuun puolessa välissä osallistuin Erasmus+ hankkeen puitteissa kurssille, mikä järjestettiin Almadassa Portugalissa. Almada sijaitsee aivan Lissabonin vieressä, Tajo-joen toisella puolen. Kurssin järjestävänä tahona toimi European Courses PORTUGAL ja kurssipaikkana toimi Escola Secundária Emídio Navarro Almadassa. Kurssi kesti kuusi päivää ja ohjelmaa riitti aamusta iltaan.  

Kurssi oli mielestäni aivan loistava! Tapasin monia mielenkiintoisia ihmisiä eri puolelta Eurooppaa. Meitä oli kurssilla 10 osallistujaa kuudesta eri maasta. Suomen lisäksi osallistujia oli Puolasta, Latviasta, Itävallasta, Kroatiasta sekä Ranskasta.

Kurssin aiheena oli European Sharing views – Making sense of the world through multimedia. Käytännössä kurssin aikana toteutettiin kahdessa eri ryhmässä videot, joiden tuottamiseen ja valmistukseen saimme kurssin puitteissa opastusta. Kurssin teemana oli ”maailmanmusiikki”, mikä näkyi kurssin ohjelmassa koko viikon ajan. Teema oli mielestäni todella toimiva. Saimme toteutettua kahdessa eri ryhmässä erilaiset videot aiheesta.

Erityisesti kurssilta jäivät mieleeni ihanat ja mielenkiintoiset ihmiset ympäri Eurooppaa sekä keskustelut heidän kanssaan. Keskusteluja käytiin kulttuurista, opetuksesta sekä muista ajankohtaisista asioista.

Päivisin tuotimme kurssin puitteissa materiaalia viikon aikana toteutettavaan videoprojektiin sekä saimme kuulla ja tutustua moniin musiikkiin ja kulttuuriin liittyviin projekteihin Portugalissa. Kurssin iltaohjelma oli myös mielenkiintoisesti liitetty kurssin teemaan ja saimmekin nauttia niin portugalilaisesta fadosta kuin myös uudemmasta musiikista.

Musiikki yhdisti ihmiset todella hyvin kurssin aikana ja saimme koottua todella energisen ja innostuneen porukan.

Itse olen kouluttanut ja ohjannut erilaisia työskentelytapoja Opintokeskus Siviksessä ja tämän vuoksi odotin mielenkiinnolla saavani lisää materiaalia myös päivittäiseen työskentelyyni. Kurssin aikana tuli havaittua, miten tärkeää on luoda yhteenkuuluvuutta erilaisten ihmisten kanssa esimerkiksi kokemusten ja elämysten kautta.

Kurssilla tuli opittua, vertaisoppimisen näkökulmasta, erilaisista työskentelytavoista, mutta myös eri tavoista katsoa maailmaa. Tämä oli itselle todella hieno kokemus ja tulen muistamaan tämän kurssin ja ihmiset varmaan aina!

 

Teksti ja kuva: Anu Törrö, Opintokeskus Sivis

 

Tämä blogikirjoitus on osa alunperin englanninkielistä artikkelisarjaa aikuisoppimisen sektorille sijoittuvista oppimiskokemuksista Euroopan laajuisessa kontekstissa. ERASMUS+ KA1-hankkeemme on nimeltään “European Educational Know-how Supporting Civil Society”.

TAKAISIN BLOGIN PÄÄSIVULLE
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

1 - 1/1 megjelenítése
  • Rui Baltazar képe
    Thanks for this great review from our course.

    Best regards,
    Rui Baltazar