chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

Forrás

Hiljaiset oppijat -opas

Nyelv: FI

Megosztotta Jenni WESTÖ

 

Pohjoismaisen aikuisoppimisverkosto NVL:n (Nordiskt Vätverk för Vuxnas Lärande) tuoreessa julkaisussa tarkastellaan Nordplus-hankkeen Lorkers – is lurking working? (2015–2017) yhteydessä tehtyjä havaintoja ja suosituksia verkko-oppimistoimintojen organisoimisesta hiljaiset oppijat paremmin huomioivalla tavalla. Hanketta toteuttamassa oli Aikuisten oppimisen pohjoismaiseen verkostoon (NVL) kuuluvan NVL Distans -verkoston jäseniä. 

Hankkeen päätavoitteena oli selvittää, kuinka aikuiset oppijat osallistuvat opetustoimintaan. Miksi osa oppijoista ei koskaan osallistu aktiivisesti kurssin toimintaan, ja voiko niin kutsuttu notkuminen (ilman näkyvää aktiivista osallistumista kurssin toimintaan) olla hyväksyttävä yksilöllisen henkilökohtaisen oppimisen muoto? Jos oppilaitokset haluavat aidosti tarjota yksilöllistä oppimista, eikö yksilöllä tällöin kuuluisi olla mahdollisuus pysyä hiljaa ja olla osallistumatta niin aktiivisesti kuin opettajat odottaisivat?
 
Hankkeella haluttiin selvittää, onko ”notkuminen” vain erityinen joustavan oppimisen muoto ja mikä kannustaa ihmisiä osallistumaan (jatkuvasti), vaikka he eivät osallistu ”aktiivisesti”. Hankkeessa keskityttiin myös seikkaan, jota opetuspiireissä on jo vuosien ajan pidetty vakavana ongelmana – verkkokurssien korkeisiin keskeytyslukemiin. Tämän osalta tarkastelimme sitä, kuinka verkko-oppimistoiminnot voisi organisoida hiljaiset oppijat paremmin huomioivalla ja siten aktiivisempaan osallistumiseen kannustavalla tavalla.
 
Forrásszerző(k): 
Nordiskt Nätverk för Vuxnas Lärande (NVL)
Közzététel dátuma:
szerda, 2 május, 2018
A dokumentum nyelve
Forrástípus: 
Tanulmányok és jelentések
Ország:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn