Ugrás a tartalomra
News
Hírek

Realizovana obuka o nasilju i govoru mržnje na internetu

Akreditovana obuka za nastavnike „Uloga nastavnika u suzbijanju nasilja i govora mržnje na internetu“ održana je za nastavnike JU Gimnazije "Slobodan Škerović" 17. i 18. januara 2018. godine u prostorijama škole. Obuku je prošlo 24 nastavnika te škole.

Obuka je održana s ciljem da se podigne nivo svijesti, unaprijede kapaciteti i motiviše nastavni kadar da:- pomogne učenicima da prepoznaju i suprotstave se govoru mržnje u virtuelnom i realnom svijetu, koristeći postojeće mehanizme u školi i lokalnoj zajednici;- efikasno djeluje u slučajevima zloupotrebe djece i mladih putem interneta;- stekne vještine kako da zaštiti učenike i- uspostavlja funkcionalne partnerske odnose i saradnju s učenicima i roditeljima u cilju prevencije.

Obuke su realizovale Vanja Rakočević, pedagogica i Marija Gošović, psihološkinja. U narednom periodu nastavnici će s vršnjačkim edukatorima realizovati različite aktivnosti kako bi podigli svijest učenika, roditelja i nastavnika o ovom probleme.

Navedena obuka je akreditovana od strane Zavoda za školstvo i nalazi se u Katalogu stručnog osposobljavanja nastavnika za školsku 2017/2018. i 2018/2019. godinu.

Login (0)

Szeretne cikket írni?

Ne habozzon!

Az új cikk készítéséhez kattintson az alábbi linkre!

Legfrissebb beszélgetések

EPALE-közösség: Ossza meg sikeres munkahelyi felnőttkori tanulási projektjeit a közösséggel!

Szeretnénk, ha az EPALE-közösség tagjaként beszámolna a munkahelyi tanulás témakörében végrehajtott bármilyen sikeres projektről, kezdeményezésről vagy programról.

Több