chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

Hírek

Demenci prijazna točka v Kranju

09/01/2018
létrehozta Karmen KOSEM
Nyelv: SL

Slovenski mreži Demenci prijaznih točk, ki pod okriljem društva Spominčica zagotavlja demenci prijazno okolje, se je 21. 12. 2017 kot osma članica mreže pridružila Ljudska univerza Kranj. Na slavnostnem odprtju je bilo poudarjeno, da je odprtje točke nadgradnja v letu 2017 zaključenega projekta Erasmus+ Z izobraževanjem nad demenco: Osveščanje. Zaznavanje. Zaviranje. Več o projektu najdete na tej povezavi, hkrati pa smo o naših aktivnosti znotraj projekta poročali tudi na EPALE (povezava 1, povezava 2).

Ljudska univerza Kranj je kot javni prostor, center vseživljenjskega učenja, medgeneracijskega delovanja in center za svetovanje nadvse primeren prostor za delovanje Demenci prijazne točke, ker:

  • z dejavnostmi skrbi za boljšo ozaveščenost o demenci v lokalnem okolju,
  • nudi usmeritve za nadaljnjo strokovno pomoč,
  • organizira predavanja in delavnice z informacijami o demenci, ki jih z upoštevanjem andragoških načel podaja na uporabnikom prilagojen način.

Uslužbenci, ki so usposobljeni za nudenje pomoči osebam z demenco in njihovim svojcem, pa pomembno prispevajo k aktivnemu življenju oseb z demenco in njihovemu občutku sprejetosti.

 

/hu/file/lukranjdemenca1jpglu_kranj_demenca1.jpg

 

Ljudska univerza Kranj bo kot prepoznaven član lokalne skupnosti skrbela za boljšo ozaveščenost o demenci v lokalnem okolju in za sprejetost bolnikov z demenco, da bodo tudi s pomočjo izobraževalnih aktivnosti na LUK in dejavnosti organiziranih v Medgeneracijskem centru čim dlje lahko ostali v domačem okolju in se počutili sprejete in aktivne člane skupnosti.

Na Demenci prijazni točki smo v času uradnih ur vedno na voljo za individualen pogovor in pomoč osebam z demenco v zgodnji fazi bolezni, ko so še samostojne in aktivne, njihovim svojcem in tudi drugim.

 

 

Karmen Kosem je na Ljudski univerzi Kranj zaposlena 4 leta. Na univerzi je organizator izobraževanja odraslih za področje formalnega izobraževanja, svetovalka ISIO in svetuje na Demenci prijazni točki.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email
Refresh comments Enable auto refresh

1 - 1/1 megjelenítése
  • Maruša Mohorič képe
    Čestitke ob odprtju demenci prijazne točke v Kranju. Še posebej vesela sem, da je ideja o aktivnosti nastala ob izvajanju projekta Erasmus+, z njo pa kažete na učinke projektnih aktivnosti, ki se nadaljujejo tudi po izteku projekta.
    Demenca je bolezen, ki je v zadnjih letih močno v porastu. Mislim, da se bolniki težko soočijo z njo, v začetni fazi pa jo prav tako "težko priznajo". Ob vsaki bolezni so ključni tudi svojci, ki ste jim v okviru točke prav tako na voljo za svetovanje... 
    Uspešno delo vam želim!