chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

Naptár

Ugotavljanje izobraževalnih potreb posameznika in okolja

Megosztotta Ajda Turk 5 év 7 hónap óta

csütörtök 9 április 2015
Ljubljana
,

Na Andragoškem centru Slovenije bo 9. aprila 2015 izpeljana delavnica Ugotavljanje izobraževalnih potreb posameznika in okolja, ki jo bo vodila dr. Nives Ličen s Filizofske fakultete, Univerze v Ljubljani.

Za načrtovalce izobraževalnih dejavnosti (programov, projektov, svetovanja ) je zelo pomembno, da znajo prepoznati in razumeti (nove) potrebe po izobraževanju v procesu nastajanja (kako nastajajo potrebe) in na različnih ravneh (kje nastajajo). To pomeni, da znajo ugotoviti potrebe na osebni ravni (potrebe posameznika) v kontekstu organizacije, društva (potrebe institucije, podjetja in skupine institucij v širšem kulturnem kontekstu), potrebe širše skupnosti ter globalne potrebe (družbene potrebe).

Več informacij ter prijavnico za delavnico najdete tukajPrijavite se lahko do 2. aprila 2015.

Elsődleges nyelv:
Eseménytípus: 
Szakmai nap
Részvételi díj: 
Nem
Regisztráció határideje: 
02/04/2015
Online esemény: 
Nem
Szervező: 
Andragoški center Slovenije
Elérhetőség: 
mag. Zdenka Birman Forjanič, T: 01/5842 571, E: zdenka.birman.forjanic@acs.si
Résztvevők száma: 
< 100
Célcsoport: 
Felnőttkori tanulással foglalkozó hálózatok és szervezetek
Tárgyalt téma:
Elvárt tanulási eredmények: 
Na delavnici boste udeleženci: spoznali proučevanje potreb kot kreativen proces, ki odraža človekovo celovitost (čustvenost, miselnost, telesnost, odnosnost) in njegovo/njeno vpetost v kulturno okolje, spoznali različne teoretične modele o ugotavljanju izobraževalnih potreb, spoznali različne metode za ugotavljanje potreb, osvežili svoje znanje o analizi izobraževalnih potreb in pretvarjanju potreb v cilje (za udeležence, ki so se že ukvarjali z analizo izobraževalnih potreb), vzpostavili refleksijo do svojega tihega znanja, ki se je izkustveno oblikovalo, znali presoditi, katere so temeljne potrebe po izobraževanju v njihovem okolju, znali izbrati ustrezen instrument za analizo potreb v svojem okolju, iz nabora potreb na izbranem primeru oblikovali cilje programa.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email