Forrás
ROM-ACT: Extinderea accesului femeilor rome la sistemele de validare a învățării non-formale și informale
Megosztotta Florica Monceanu
Printre obiectivele specifice ale acestui proiect:
- Promovarea accesului femeilor rome fără studii la sistemul național de validare a învățării non-formale și informale prin intermediul sprijinului acordat de organizațiile civile;
- Validarea învățării non-formale și informale a 50 de femei;
- Încurajarea și ajutarea centrelor pentru educația adulților și a organizațiilor societății civile pentru a sprijini și a însoți femeile rome fără studii privind procesul de validare a învățării non-formale și informale
Efectuarea unei campanii de lobby pentru ca guvernele naționale să includă contribuțiile proiectului în ceea ce privește sistemul de validare a învățării non-formale și informale.
Alături de coordonatorul proiectului, Asociația Femeilor Rome- Drom Kotar Westipen- organizație non-profit creată din Spania și alți parteneri din Grecia, Irlanda și Cehia, două organizații din Romania au participat la implemntarea acestui proiect.
/hu/file/romanicrissjpg-0romani_criss.jpg

/hu/file/iit185jpgiit_185.jpg

Contribuția fiecărui partener a condus la atingerea obiectevelor proiectului și la obținerea rezultatelor ce vor aduce beneficii nu doar pentru femeile rome, ci şi pentru grupurile dezavantajate.
1.Cinci Rapoarte Naționale și un Raport European care au prezentat starea de fapt a sistemelor de validare a învăţării non-formale şi informale în Europa.
2.Recomandări ale femeilor rome, ale reprezentanţilor centrelor de educaţie a adulţilor şi ale organizaţiilor de romi, referitoare la politicile publice.
3.O campanie de sensibilizare care include, printre altele, un DVD cu interviuri în care femeile rome vor vorbi despre experienţa lor legată de validarea învăţării, un ghid european care să sprijine organizaţiile în asistarea grupurilor cu un nivel scăzut de educaţie formală în procesul de validare și site-ul proiectului.
4.O campanie de lobby cu impact asupra politicilor de validare.
5.O reţea de asociaţii implicate în asistarea în procesul de validare.
6.Două întâlniri de proiect, în 2013 la Barcelona și în 2014 la București, o conferință europeană.
- Románia
Megjegyzése van? Jelentkezzen be vagy regisztráljon