chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

Hírek

Program "Ulam"

26/02/2020
létrehozta Marica Ognjenovic
Nyelv: HR

Poljska Nacionalna agencija za akademsku razmjenu (NAWA) objavila je drugi poziv za podnošenje prijava na Program „Ulam“ za stipendiranje istraživačkih boravaka u Poljskoj.

Program „Ulam“ je razvijen u nastojanju da se poboljša internacionalizacija na poljskim visokoobrazovnim i naučnoistraživačkim institucijama, te da se ojača postojeća i uspostavi nova saradnja između poljskih i inostranih institucija. Ima za cilj pružanje podrške inostranim istraživačima koja je usmjerena na razvoj karijere kroz intenziviranje međunarodne mobilnosti, kao i uspostavljanje naučne saradnje sa poljskiminstitucijama.

Programom je predviđeno stipendiranje istraživačkih boravaka na poljskim institucijama u trajanju od 6 do 24 mjeseca, pri čemu boravak treba da počne između 1. januara 2021. i 1. septembra 2021. godine. Potencijalne aktivnosti mogu se odnositi na:

• realizaciju istraživačkog i/ili razvojnog rada;
• postdoktorsku obuku;
• pribavljanje materijala za naučni rad ili publikacije;
• vođenje didaktičke nastave u pojedinim poljskim centrima.

Korisnicima će na raspolaganju biti mjesečna stipendija za troškove boravka u iznosu od oko 2.400 EUR (10.000 PLN), kao i dodatak za mobilnost tj. za pokrivanje putnih troškova.

Poziv je otvoren za istraživače iz svih oblasti nauka, pod uslovom da su završili doktorske studije.

Rok za prijavu kandidata je 15. april 2020. godine.

Prijave se podnose elektronski, a detaljne informacije i pravila koja se odnose na učešće u programu mogu se naći na internet stranici poljske Nacionalne agencije za akademsku razmjenu.

Kontakt osoba za program „Ulam“ iz poljske Nacionalne agencije za akademsku razmjenu:
Magdalena Kowalczyk
Departman za programe za istraživače Nacionalne agencije za akademsku razmjenu
Email: magdalena.kowalczyk@nawa.gov.pl
Telefon: +48 22 390 35 72

 

 

****Preuzeto sa sajta Ministratsva nauke Crne Gore http://www.mna.gov.me/vijesti/221988/Objavljen-drugi-poziv-za-podnosenje...

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn