chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

Blog

Zelf een projectaanvraag doen om een job shadowing uit te voeren?

10/12/2019
létrehozta NSS EPALE Nederland
Nyelv: NL

Wat is een job shadowing?

Job shadowing is een bekend begrip binnen het Europese programma Erasmus+. Job shadowing is een speerpunt in de professionalisering van docenten en begeleiders in de volwasseneneducatie. Met de actielijn Mobiliteit (KA1) van het Europese programma Erasmus+ kunnen professionals en vrijwilligers binnen de volwasseneneducatie een kijkje nemen bij een Europese organisatie. Vooraf aan de job shadowing worden leerdoelen vastgesteld. De gastorganisaties helpen de job shadower bij het bereiken van deze gestelde leerdoelen. 
Ze lopen een tijdje mee met Europese collega’s en leren van hen hoe zij de volwasseneneducatie inrichten. Ze maken kennis met Europese educatieve instellingen en vergroten hun kennis en onderwijsvaardigheden. 

 

Doelen van een job shadowing

De doelen van job shadowing zijn:

  • Je verbreedt je blikveld.
  • Je wordt flexibeler.
  • Je wordt meer ‘open minded’.
  • Je vergroot je kennis op het gebied van didactiek.
  • Je neemt kennis van andere manieren van lesgeven.
  • Je vergroot je taalvaardigheid. 

 

Zelf een projectaanvraag doen om een job shadowing uit te voeren

  1. Bezoek de website:
    https://www.erasmusplus.nl/subsidiemogelijkheden/volwasseneneducatie/wat-kan-ik-doen/mobiliteit-van-professionals
  2. Check de ROADMAP (spread /pages) voor lerende mobiliteit (hulpmiddel voor het proces van aanvragen, uitvoeren en verspreiden van projectresultaten). Laat je inspireren en lees de brochure 'Ins & Outs volwasseneneducatie Erasmus+'. Deze brochure geeft je informatie over de procedures en regelgeving en inspiratie met enkele projectvoorbeelden. Tevens lees je ook wat EPALE, het elektronisch platform voor professionals die werken met lerende volwassenen, voor jou kan betekenen. 

 

Duur

Een mobiliteitsproject voor professionals via Erasmus+ duurt 12 tot 24 maanden. Er zijn ook korte uitwisselingen mogelijk. Deze activiteiten hebben een looptijd van minimaal 2 dagen en maximaal 2 maanden.

 

Aanvraag

Alle professionals (of vrijwilligers in de rol van docent) die betrokken zijn bij volwasseneneducatie komen in aanmerking voor het subsidieprogramma Mobiliteit van professionals. Alleen een rechtspersoon, zoals een onderwijsinstelling of een welzijnsorganisatie, kan de aanvraag indienen. Lees meer over de subsidieaanvraag.

 

Meer informatie

Raadpleeg voor meer informatie de Programme guide Erasmus+.

 

Dit blog hoort bij het Dossier Job shadowing

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn