chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

EPALE A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Navdihujoči primeri učenja na delovnem mestu

Naj vam EPALE ponudi največ s prijavo v vaš račun. Tako boste lahko na vsebine tudi podajali svoje mnenje in imeli dostop do vseh prednosti portala.

 

Spoštovani EPALE kolegi,

V novembru smo se na EPALE posvečali pomenu učenja na delovnem mestu. Obiščite našo tematsko stran učenje na delovnem mestu, kjer smo v tem času objavili nekaj primerov dobrih praks, prispevkov, poročil in drugih virov s to tematiko (vsebina je lahko različna glede na jezikovno različico).

Med 11. in 13. novembrom je EPALE gostil spletni dogodek, kjer so uporabniki delili primere dobre prakse in ostale uporabne vire na temo učenja na delovnem mestu. Hvala vsem za prispevke in sodelovanje!

V temle prispevku  je na voljo povzetek vseh mnenj, ki jih je zbral moderator dogodka Andrew McCoshan.

 

Zapisi v spletnih dnevnikih

Trije glasovi: kako preveriti naše veščine za prihodnost (EN, EL, FI)

Markus Palmén je izvedel videointervjuje s tremi strokovnjaki s področja načrtovanja, izobraževanja študentov in industrije o prihodnosti vseživljenjskega učenja na delovnem mestu.

Ne želim se učiti (EN, RO, ES)

Kako narediti delovno mesto in učenje odraslih spet privlačno za odrasle. Gina Ebner je delila svoje razmišljanje.

Navdihujoči primeri (EN, EL, CS) in šest izzivov (EN, RO) digitalnega učenja na delovnem mestu

V teh dveh prispevkih EPALE tematski koordinator Andrew McCoshan raziskuje priložnosti in izzive, povezane z digitalnim učenjem na delovnem mestu.

Kakšno vlogo v učenju na delovnem mestu igrajo ponudniki izobraževanj? (EN)

Kakšno vlogo irajo ponudniki izobraževanj pri ustvarjanju bolj učinkovitega učenja na delovnem mestu? Preberite si prispevek Simon Broek.

Centri poklicne uspešnosti: kaj pomenijo za izobraževalce in učeče se? (EN)

Centri poklicne uspešnosti se razvijajo v pomemben del EU politike na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja. V tem prispevku si preberite, kaj to pomeni za praktike s področja.

 

Novice iz Evrope

November je bil na področju izobraževanja odraslih zelo aktiven:

  • Na Portugalskem je bil izveden Forum o učenju odraslih. Namen dogodka je bila razprava o besedilnih spretnostih odraslih in udeležence seznaniti z različnimi metodologijami s tega področja. (PT)
  • Latvijsko Ministrstvo za izobraževanje je gostilo dogodek s področja izobraževanja odraslih, kjer so razpravljali o priložnostih in izzivih učenja na delovnem mestu in izpostavili najboljše prakse izobraževanja zaposlenih. (LV) 
  • Finska vlada je namenila 20 milijonov EUR za bolj učinkovito izobraževanje in zaposlitvene priložnosti. Sredstva bodo podpirala obstoječe priložnosti usposabljanja in pripravljala odrasle za spremembe v njihovem delovnem življenju. (FI)

 

Naj vam EPALE ponudi največ s prijavo v vaš račun. Tako boste lahko na vsebine tudi podajali svoje mnenje in imeli dostop do vseh prednosti portala.