chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

EPALE A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Inspirativni primjeri učenja na radnom mjestu

Iskoristite maksimalno EPALE putem prijave na svoj račun. To će vam omogućiti ocjenjivanje i komentiranje sadržaja te će vam se pružiti pristup našem čitavom nizu značajki.

 

Dragi EPALE kolege,

EPALE tematski fokus u studenome nastavlja s temom o učenju odraslih na radnom mjestu. Tijekom mjeseca, zajednica EPALE i nacionalni timovi su objavili brojne inspirativne studije slučaja, članke, izvješća i druge resurse. Posjetite našu tematsku stranicu učenje na radnom mjestu kako biste pronašli iste (sadržaj ovisi o vašoj jezičnoj preferenciji). Ne zaboravite redovito posjećivati EPALE zbog novog sadržaja!

Od 11. do 13. studenoga, zajednica EPALE je organizirala online događaj s ciljem sakupljanja uspješnih projekata o učenju na radnom mjestu. Imali smo različite doprinose širokog spektra stručnjaka za obrazovanje odraslih iz 20 europskih zemalja.

Zahvaljujemo svima što su podijelili svoje neprocjenjive doprinose sa zajednicom EPALE!

Pročitajte ovaj članak odnosno sažetak kojega je objavio moderator događanja, Andrew McCoshan.

 

Najnovije blog objave

Tri glasa: Kako u budućnosti dokazati svoje vještine? (EN, EL, FI)

Markus Palmén proveo je video intervjue s tri stručnjaka iz sektora predviđanja, studentske reprezentacije i industrije o budućnosti cjeloživotnog učenja i vještina na radnom mjestu. 

Ne želim učiti (EN, RO, ES)

Kako možemo učenje na radnom mjestu i učenje odraslih općenito učiniti privlačnim za polaznike?  Gina Ebner podijelila je svoja razmišljanja.

Inspirativni primjeri (EN, EL, CS) i šest izazova (EN, RO) digitalnog učenja na radnom mjestu

U ova dva članka, EPALE tematski koordinator Andrew McCoshan ispitao je mogućnosti i izazove digitalnog učenja na radnom mjestu. 

Kakvu ulogu mogu imati oni koji pružaju usluge učenja odraslih u učenju na radnom mjestu? (EN)

Kakvu ulogu stručnjaci iz obrazovanja odraslih igraju prilikom stvaranja efikasnijeg učenja na radnom mjestu? Kako biste saznali isto, pročitajte ovaj članak kojeg je napisao Simon Broek.

Centri strukovne izvrsnosti: što oni znače za učitelje i trenere? (EN)

Centri strukovne izvrsnosti se razvijaju u važnu komponentu politike EU o strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Pročitajte ovaj članak kako biste saznali što to točno znači za praktičare istog sektora.

 

Novosti iz cijele Europe

Studeni je bio zauzet mjesec u sektoru obrazovanja odraslih diljem Europe: 

  • U Portugalu se održao forum za razmišljanje o učenju odraslih. Cilj događanja bio je razgovarati o tome kako se nepismenost odraslih može suočiti i upoznati sudionike s različitim metodologijama. (PT)
  • U međuvremenu, latvijsko Ministarstvo obrazovanja i znanosti bilo je domaćin foruma za obrazovanje odraslih kako bi razgovarali o prilikama i izazovima obrazovanja odraslih na radnom mjestu te istaknuli najbolje prakse u osposobljavanju zaposlenika. (LV)
  • U Finskoj je vlada predložila izdvajanje 20 milijuna eura za usluge obrazovanja i zapošljavanja s velikim učinkom. Sredstva će podržati postojeće mogućnosti obuke i pripremiti odrasle na promjene u radnom životu. (FI)

 

Iskoristite maksimalno EPALE putem prijave na svoj račun. To će vam omogućiti ocjenjivanje i komentiranje sadržaja te će vam se pružiti pristup našem čitavom nizu značajki.