chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

EPALE A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Inspirerende voorbeelden van leren op de werkplek

Log in met je account en profiteer zo optimaal van EPALE. Je kunt je oordeel geven, commentaar leveren en je hebt toegang tot alle mogelijkheden van EPALE. 

 

Beste collega's van EPALE,

De focus van Epale lag in november op het Leren van volwassenen op de werkplek. Gedurende deze maand hebben de NSS-en van verschillende landen en de EPALE-gemeenschap een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden, artikelen, verslagen en andere bronnen over dit onderwerp gepubliceerd. Bezoek onze themapagina Workplace learning om ze te vinden (de inhoud varieert naargelang je taalvoorkeur). Bezoek EPALE regelmatig om de nieuwste publicaties te lezen!

Tussen 11 en 13 november organiseerde EPALE een online event waarbij succesvolle projecten over werkplekleren verzameld werden. We kregen diverse bijdragen over uiteenlopende aspecten van professionals in de volwasseneneducatie van 20 verschillende landen. We danken iedereen voor het delen van deze waardevolle bijdragen met de EPALE-gemeenschap!    

Lees deze samenvatting van het event door de moderator Andrew McCoshan.

 

Nieuwste blogs:

Three voices: How to future-proof our skills? (EN, EL, FI) Vanuit drie perspectieven wordt de toekomstbestendigheid van onze vaardigheden tegen het licht gehouden. 

Markus Palmén heeft video-interviews gehouden met drie experts uit het onderwijs, de industrie en trendwatching over de toekomst van Leven Lang Leren en werkvaardigheden.

I don’t want to learn (EN, RO, ES)

Hoe kunnen we het leren op de werkplek weer aantrekkelijke maken voor de werknemers? Gina Ebner deelt haar overwegingen.

Inspiring examples (EN, EL, CS) and six challenges (EN, RO) van digitaal leren op de werkplek.

In deze twee artikelen onderzoekt thema-coördinator Andrew McCoshan de mogelijkheden en uitdagingen met betrekking tot digitaal leren op de werkplek.

What role can adult learning providers play in workplace learning? (EN)

Hoe kunnen de professionals in de volwasseneducatie het leren op de werkplek te stimuleren? Lees dit artikel van Simon Broek om hier antwoorden op te krijgen.

Centres of Vocational Excellence: what do they mean for teachers and trainers? (EN)

Centra voor Excellent Vakmanschap zijn bezig zich te ontwikkelen tot een belangrijke component in het beleid ten aanzien van het beroepsonderwijs en -training. In dit artikel lees je wat dit betekent voor de beroepsbeoefenaars binnen deze sector.

 

Nieuws uit Europa

November was een drukke maand voor de volwasseneneducatie in Europa:

  • In Portugal werd een forum voor reflection on adult learning georganiseerd. Het doel van dit evenement was te bespreken hoe ongeletterdheid kan worden bestreden en volgens welke verschillende methodes deelnemers geworven kunnen worden. (PT)
  • Het Letse Ministerie voor Onderwijs en Wetenschap hoste een adult education forum om de mogelijkheden en uitdagingen te bespreken van leren op de werkplek en om de beste voorbeelden van werknemerstrainingen onder de aandacht te brengen. (LV) 
  • De Finse regering heeft een voorstel gelanceerd om €20 million voor onderwijs met een hoog impactgehalte en voor tewerkstellingsorganisaties beschikbaar te stellen. Met deze subsidie worden bestaande trainingen ondersteund en worden volwassenen voorbereid op veranderingen van baan. (FI)

 

Log in met je account en profiteer zo optimaal van EPALE. Je kunt je oordeel geven, commentaar leveren en je hebt toegang tot alle mogelijkheden van EPALE..