chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

EPALE A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Hírek

Centrum voor Levenslang Leren aan HOGent

25/10/2019
Nyelv: NL

Christophe Peeters, voormalig schepen voor Open Vld in Gent, richt aan de Gentse hogeschool HOGent een Centrum voor Levenslang Leren op. Doel van het nieuwe onderwijscentrum is om klassieke onderwijsniveaus te vervangen door een "dynamische benadering van leren door kruisbestuiving", aldus de HOGent.

Peeters is ondervoorzitter van de Gentse gemeenteraad en kan de financiële en inhoudelijke krijtlijnen aanbrengen van het nieuwe Centrum voor Levenslang Leren. "We hadden iemand nodig die de financiële context goed beheerst en daarnaast over een stevig netwerk beschikt in de bedrijfswereld, de onderwijskoepels, de kennisinstellingen, de financiële wereld en de verschillende overheden", zegt algemeen directeur Koen Goethals van HOGENT.

In het nieuwe onderwijscentrum zullen klassieke onderwijsniveaus plaats ruimen voor een "dynamische benadering van leren door kruisbestuiving", zegt Peeters. Er zullen postgraduaten, navormingen, bijscholingen en studiedagen georganiseerd worden voor wie op latere leeftijd nog wil bijleren.

Tegen de zomer van 2020 wil Christophe Peeters duidelijkheid over welke partners bereid zijn om mee te investeren en mee aan de kar trekken.

 

BRON: BELGA

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn