chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

Blog

Tiia Kontkanen: Verkostoitumista ja jaettuja arvoja Teneriffan kurssilla

27/03/2019
létrehozta Anna Kirstinä
Nyelv: FI
Document available also in: EN SV

/hu/file/tiiakontkanen2jpegtiia_kontkanen_2.jpeg

Kuva: Zlatica Držaljević

Osallistuin Erasmus+ kurssille vuoden 2019 maaliskuun alussa Puerto de la Cruzissa, Teneriffalla. Tavoitteeni kurssille oli päästä vaihtamaan kokemuksia eurooppalaisten kollegojeni kanssa. KSL-opintokeskuksen aikuiskouluttajana halusin myös parantaa taitojani ja saada uutta perspektiiviä kurssin pääteemaan, kommunikaatiotaitoihin ja julkiseen puhumiseen.

Yllätykseksi kurssille oli yhdistetty kaksi erillistä kurssia. Meillä oli siis kaksi pääteemaa: julkinen puhuminen ja pehmeät taidot. Näillä teemoilla on paljon yhteistä ja onneksi kurssilaisemme olivat kaikki valmiita käsittelemään kumpaakin teemaa. Kahden eri teeman käsittelyssä oli hyvät ja huonot puolensa. Toisaalta emme pystyneet syventymään teemoihin, mutta toisaalta käsittelimme laajalti eri teemoja. Käsittelimme teemoja kuten johtajuus, kommunikaatiotyylit, ristiriitatilanteiden hallinta sekä aikataulujen hallinta. Pidimme myös puheita, jotka videoimme ja rakentavasti arvioimme yhdessä.

Käsitellyt teemat eivät tuoneet minulle niin paljoa uutta tietoa, mutta arvostin mahdollisuutta ottaa aikaa perusasioiden kertaukseen. Tämän päivän työelämä on usein niin kiireistä, että asioita päätyy tekemään automaationa ilman mahdollisuutta pysähtyä arvioimaan omia toimintatapojaan. Kurssi antoi minulle tämän mahdollisuuden hidastaa ja ottaa aikaa tietojen, taitojen ja toimintatapojen arviointiin ja analysointiin.

Kurssitoverit Euroopan laajuisena vertaisryhmänä

Ehdottomasti paras asia kurssilla oli meidän ryhmämme. Tajusimme heti alussa, että meillä on kasassa todella mukava ja sosiaalinen ryhmä Suomesta, Kreikasta, Puolasta ka Kroatiasta. Kaikki osallistujat olivat innokkaita verkostoitumaan, viettämään aikaa keskenään, jakamaan kokemuksia ja tekemään hauskoja lyhyitä retkiä vapaa-ajalla ympäri Teneriffaa. Keskustelimme paljon maistamme, kulttuureistamme, koulutusjärjestelmistämme ja toimintatavoistamme.

/hu/file/tiiakontkanenjpegtiia_kontkanen.jpeg

Kuva: Maria Permekerli

Tämä yhteisöllinen jakaminen sai minut tajuamaan, että kouluttajana minulla on paljon laajempi vertaisryhmä, kuin mitä olisin voinut kuvitella. Jaoimme yhteisiä arvoja, kuten tekemämme koulutuksellisen työn arvostus sekä koulutus voimauttavana niin yhteiskunnallisella kuin yksilöllisellä tasolla. Vaikka olemme lähtöisin eri kulttuureista, taustoista ja kokemuspohjilta, kohtasimme toisemme suurella arvostuksella ja positiivisella, yhteisöllisellä energialla. Uskon, että tästä kohtaamisesta poikii vielä erilaisia yhteisiä projekteja ja ainakin varmuudella jaamme jatkossa myös tietoa, taitoja, kokemuksia ja positiivista tukea toisillemme.

Tiia Kontkanen

KSL-opintokeskus

Tämä blogikirjoitus on osa alunperin englanninkielistä artikkelisarjaa aikuisoppimisen sektorille sijoittuvista oppimiskokemuksista Euroopan laajuisessa kontekstissa. ERASMUS+ KA1-hankkeemme on nimeltään “European Educational Know-how Supporting Civil Society”.

 

TAKAISIN BLOGIN PÄÄSIVULLE

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email