chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

EPALE A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Naptár

Габрово посреща EPALE

Megosztotta Zhuliyan GOCHEV 2 hónap 2 nap óta

csütörtök 28 november 2019 - péntek 29 november 2019
Габрово, Gabrovo
,

Националното звено за подкрепа (НЗП) на EPALE организира семинар за Платформата, който ще се проведе на територията на област Габрово. Събитието има за цел да популяризира добри практики в сектора за учене на възрастни от институции и организации в Габровска област. То ще се състои на 28 и 29 ноември 2019 г. в хотел  „Мак“, град Габрово. Семинарът се организира и провежда по инициатива на областната координационна група за учене през целия живот.

Събитието ще бъде открито от г-жа Невена Петкова – областен управител на Габровска област и областен координатор за учене през целия живот, г-н Георги Маринов – началник на регионалното управление на образованието и заместник-областен координатор за учене през целия живот, както и от г-жа Валентина Дейкова – ръководител на Националното звено за подкрепа на EPALE.

Националното звено за подкрепа на EPALE припомня, че г-жа Невена Петкова е носител на годишната награда за най-активен областен координатор за учене през целия живот, която тя получи по време на Национални дни за учене през целия живот, проведени във В. Търново, през изтичащата година.

Практиките, които ще бъдат представени в рамките на семинара, са конкретни примери, свързани с ученето на възрастни, осъществявани на територията на Габровска област от различни институции и организации. Те ще позволят на участниците в събитието да превърнат в реалност една от най-важните цели, за постигането на която е създадена EPALE: споделянето на опит между професионалистите в конкретен регион на страната. По този начин ще бъде осъществена връзка и с един от основните приоритети на Европейската програма за учене на възрастни – превръщането на областите в учещи региони.

Семинарът се осъществява по проект 604378-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS, изпълняван от Министерството на образованието и науката и е съфинансиран от Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Elsődleges nyelv:
Eseménytípus: 
Konferencia
Részvételi díj: 
Nem
Online esemény: 
Nem
Szervező: 
Национално звено за подкрепа на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE)
Szervező típusa: 
NSS esemény
Elérhetőség: 
Валентина Дейкова - ръководител на Национално звено за подкрепа на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), v.deikova@mon.bg
Uniós projekt száma: 
Проект № 604378-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS
Résztvevők száma: 
< 100
Célcsoport: 
Felnőttkori tanulással foglalkozó hálózatok és szervezetek
Tárgyalt téma:
Célok és célkitűzések: 
Да представи добри практики в сектора за учене на възрастни в Габровска област и да превърне в реалност една от основните цели на EPALE: споделяне на опит от професионалистите. Очакван принос към създаване на условия за формиране на учещи региони.
Elvárt tanulási eredmények: 
Споделен опит между професионалистите, представляващи институции и организации за учене на възрастни в област Габрово. Създадени първоначални преподставки за формиране на Габровска област като учещ регион.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn