chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

Resurs

Kísérleti kutatás a Finnországban megvalósuló új munkaformákról és a vállalkozói tevékenységekről

Jezik: HU

Objavio Anildo Vedovatti

A kísérleti mérés általános célja a munkaerőpiac igényeinek hatékonyabb kielégítése volt, különösen a rövid távú és önfoglalkoztatási lehetőségek előmozdítása révén. Célja volt továbbá az önfoglalkoztatás területén kapott információkban a munkaerő-piaci igények kezelése és a nyitott gazdaságról kapott adatok, melyek megmutatták az önfoglalkoztatás új formáit és a munkaerőpiac változó jellegét.

Az álláskeresők rövid távú munkavégzési és önfoglalkoztatási lehetőségeiről nyújtott tájékoztatást a digitális munkahelyek platformján (www.tyomarkkinatori.fi) „önfoglalkoztatás” címszó alatt. Ezt a munkahelypiaci platformot úgy alakították ki, hogy az egyablakos szolgáltatást nyújtson, amelyen keresztül az álláskeresők és a munkáltatók megtalálják az összes szükséges szolgáltatást, beleértve a munkanélküli-ellátásokra vonatkozó információkat, amikor egy álláskereső vesz részt ilyen típusú munkán. 

A többi érdekelt féllel való együttműködés révén a finn PES-nek sikerült innovatív projektet indít az új foglalkoztatási formák megismerésére, elterjesztésére. A kísérleti projekt egyik legfontosabb tanulsága az információ nyújtásának fontossága a munka és a vállalkozói szellem új formáiról szóló csomag ismertetése egy weboldalon. (További részletek a dokumentumban érhetők el.)

Autor(i) resursa: 
Tiina Oinonen
Datum objave:
Srijeda, 16 Siječanj, 2019
Jezik dokumenta
Vrsta resursa: 
Studija slučaja
Država:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email