chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Resurs

Iz dolgotrajne brezposelnosti v primerno zaposlitev

Jezik: SL

Objavio Ana Peklenik

Publikacija z naslovom From long-term unemployment to a matching job je neke vrste poročilo z istoimenskega foruma iz leta 2017, na katerem so predstavniki posameznih držav s primeri dobrih praks opisali, kako v različnih nacionalnih okoljih rešujejo opisano problematiko. Cilj ukrepov, kot so individualni pristop in razvojni programi, razviti v sodelovanju z deležniki na trgu dela, je poiskati stično točko oziroma ujemanje posameznika z delovnim mestom. To namreč preprečuje t. i. povratništvo in pripomore k trajnosti zaposlitve.

Okrepitev poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter ujemanje spretnosti z zahtevami delovnega mesta ob upoštevanju značilnosti posameznika vodijo v udejanjanje predlogov, navedenih v publikaciji. Reševanje problema dolgotrajne brezposelnosti ima pozitiven vpliv ne samo na posameznika in njegovo ožjo okolico, ampak tudi na družbo kot celoto.

Autor(i) resursa: 
Cedefop
ISBN: 
978-92-896-2530-2
Datum objave:
Utorak, 12 lipnja, 2018
Jezik dokumenta
Vrsta resursa: 
Ostalo
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn