chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

Resurs

Izboljšanje poklicnih možnosti za nizko izobražene: vloga svetovanja in vseživljenjskega učenja

Jezik: SL

Objavio Simona Kavčič

Veliko nižje izobraženih odraslih ima različne spretnosti, ki so jih razvili v okviru dela, njihov interes za izobraževanje in usposabljanje pa bi lahko spodbudili tako, da bi učenje pripomoglo k izboljšanju njihovega delovnega položaja.

Cedefop je izdal poročilo z naslovom Izboljšanje poklicnih možnosti za nizko izobražene: vloga svetovanja in vseživljenjskega učenja (Improving career prospects for the low-educated: the role of guidance and lifelong learning).

Poročilo ponuja pregled literature in izvirno zbirko zgodb iz biografskih intervjujev s posamezniki na Češkem, Danskem, v Nemčiji, Franciji, Italiji, na Poljskem in v Veliki Britaniji.

Pripovedi opisujejo številne izkušnje z začetnim in nadaljnjim izobraževanjem. Analiza se osredotoča na motivacijo za učenje, ugotovitve pa potrjujejo, da zgodnje negativne izkušnje z izobraževanjem negativno in zaviralno vplivajo na pripravljenost delavcev, da se ponovno vključijo v izobraževanje kasneje v življenju.

Več o publikaciji in dostop do njene e-oblike najdete tukaj.

/hr/file/cover5554enjpgcover_5554_en.jpg

Autor(i) resursa: 
Cedefop
ISBN: 
978-92-896-2150-2
Datum objave:
Četvrtak, 15 Rujan, 2016
Jezik dokumenta
Vrsta resursa: 
Ostalo
Država:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn