chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

Vijesti

Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilaria koskeva julkinen kuuleminen

30/05/2016
po Reeta KNUUTI
Jezik: FI
Document available also in: EN HR DE PT PL FR LT EL SK CS RO ET LV SL BG NL

Euroopan komissio on ilmoittanut käynnistävänsä julkisen verkkokuulemisen uudesta aloitteesta, josta käytetään nimeä Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilari.

Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarin tarkoituksena on määritellä keskeiset periaatteet, joilla tuetaan tehokkaita ja oikeudenmukaisia työmarkkinoita ja sosiaaliturvajärjestelmiä euroalueella. Aloitteen ensisijaisena kohteena ovat euroalueen maat, mutta kaikki EU:n jäsenvaltiot saavat halutessaan osallistua aloitteeseen.

Verkkokuuleminen on avoinna 31.12.2016 saakka. Lue täältä lisää kuulemisesta ja siihen osallistumisesta.

Marianne Thyssen, työllisyys- ja sosiaaliasioista, osaamisesta ja työvoiman liikkuvuudesta vastaava komissaari, kommentoi

”Työelämän muutos on 2000-luvun suurin haaste. Globalisaatio, digitaalinen vallankumous ja uudet liiketoimintamallit vaikuttavat ennennäkemättömästi työskentelytapoihimme. Meidän on oltava valmiita ennakoimaan ja muokkaamaan näitä kehityssuuntauksia.”

Komissaari Thyssen lisää, että meidän on esitettävä itsellemme seuraavat perustavanlaatuiset kysymykset: "Ovatko Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sosiaalipolitiikat sanan laajassa merkityksessä käyttökelpoisia 2000-luvun toimintaympäristössä? Miten saamme eurooppalaisen sosiaalimallin säilymään tulevaisuudessa? Kun tänään käynnistämme kuulemisen, otamme samalla ensimmäisen askelen kohti Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilaria."

Lähde: Euroopan komissio, Työllisyys, sosiaaliasiat ja osallisuus

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn