Skoči na glavni sadržaj
News
Vijesti

5. Regijski festival zaTE - Znanje aktivira te

Pod okriljem Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto in Zavoda RS za zaposlovanje, Območna služba Novo mesto, bo letos že peto leto zapored potekal Regijski festival zaTE. To je največji karierno zaposlitveni dogodek v naši regiji, ki se bo odvijal od 10. do 12. maja 2016, v prostorih Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto.

 

 

Festival je leta 2012 nastal na pobudo partnerjev Svetovalnega središča Novo mesto z namenom boljšega povezovanja izobraževanja in trga dela ter kot podpora brezposelnim pri učinkovitejšem iskanju zaposlitve. Naš cilj je vzpostavitev partnerske mreže socialnih partnerjev in organizacij, društev, ki se aktivno ukvarjajo z izobraževanjem odraslih, zaposlovanjem, nudenjem strokovne pomoči in svetovalnimi storitvami za odrasle in mladino. Hkrati želimo tudi vplivati na zavedanje ljudi o pomenu vseživljenjskega učenja ter lastne aktivnosti pri izobraževalnem, kariernem in osebnem razvoju. S svojimi vsebinami pa festival prispeva tudi k uresničevanju ciljev Regionalnega razvojnega programa JV regije Slovenije, tj. k zmanjšanju izobrazbenega primanjkljaja v regiji, k spodbujanju delodajalcev, da vlagajo v razvoj človeških virov oz. širijo znanja v okviru podjetij, k spodbujanju interesa in zagotavljanju možnosti za vseživljenjsko učenje ter k večji fleksibilnost trga delovne sile.

Razmere na trgu dela so se na Dolenjskem in v Beli krajini od sredine lanskega leta ponovno nekoliko poslabšale, saj je od maja 2015 stopnja brezposelnosti rahlo rastla in je konec februarja 2016 znašala 12,1 %. Struktura med iskalci zaposlitve ni spodbudna. Ciljna skupina brezposelnih bo v novi finančni perspektivi do leta 2020 deležna posebnih, specifičnih storitev, da bo lažje in uspešneje konkurirala na trgu dela. In ravno temu bo tudi letos namenjenih veliko vsebin festivala. Iskalci zaposlitve bodo v delavnicah pridobili praktična znanja, veščine in kompetence, ki jim bodo v pomoč pri iskanju zaposlitve.

Na festivalu bo sodelovalo 23 organizacij, ki se na regionalnem in nacionalnem nivoju ukvarjajo z izobraževanjem in zaposlovanjem. Več kot 56 strokovnjakov bo izvedlo 60 delavnic, kjer bodo predvsem iskalcem zaposlitve predstavljena uporabna znanja za izboljšanje zaposlitvenih možnosti in za aktivnejše življenje v prihodnosti. Ves čas festivala bo potekal »sejem znanja«, kjer se bo predstavilo 11 organizacij.

Vtisi udeležencev in izvajalcev  povedo največ, saj dogodke opisujejo kot  dragocen prenos znanja in izkušenj ter vedno koristno mreženje. Nekaj vtisov udeležencev delavnic lanskega festival zaTE:

»Zanimiva delavnica, kratka, poučna, enostavna razlaga, brez nakladanja. Pričakoval nezanimivo in dolgočasno delavnico, na koncu bil izjemno zadovoljen. Praktična delavnica, s sabo smo odnesli konkreten izdelek … CV vizitko.« (udeleženec delavnice Imam tudi CV vizitko)

»Nova znanja so moja želja in odločitev. Sprejemam vsa vaša prijetna predavanja, obogatena z znanji, ki mi koristijo.« (udeleženka delavnice Kako se uspešno predstavim delodajalcu?)

»Doživel sem prijetno druženje.« (udeleženec delavnice Samospoštovanje in samozavest kreirata našo samopodobo)

Program festivala je na voljo na povezavi.

Lepo vabljeni!

 

Login (0)

Želite li napisati članak?

Ne ustručavajte se to učiniti!

Kliknite na donju poveznicu i napišite novi članak!

Najnovije rasprave

EPALE rasprava: budućnost učenja odraslih

U srijedu, 8. srpnja 2020., od 10:00 do 14:00 sati, EPALE će biti domaćin online rasprave o budućnosti učenja odraslih. Razgovarajmo o budućnosti područja obrazovanja odraslih i novim izazovima i mogućnostima. Online raspravu vodit će stručnjakinja EPALE-a Gina Ebner, generalna tajnica EAEA-e.

Više