chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Resurs

Заключения от конференцията „УМЕНИЯ ЗА ЦЕЛИЯ ЖИВОТ – КЪМ ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ, УСТОЙЧИВО НА БЪДЕЩЕТО”, Амстердам, 16-17 февруари 2016 г.

Jezik: BG

Objavio Rositsa Panova

Конференцията „Умения за целия живот” беше насочена към широк кръг теми, разгледани в шест семинара. Темите са от ключови области, дискутирани в контекста на Приоритетите от Рига. Някои от тях може да бъдат включени и да получат нов стимул в предстоящата „Нова програма за уменията за Европа”, която в момента се разработва от Европейската комисия.

Резултатите от конференцията бяха включени в документ, наречен „Стъпала към професионално образование и обучение, устойчиво на бъдещето”, който да бъде споделен със заинтересованите страни в Брюксел и в цяла Европа. Може да бъде намерен на страницата на Председателството, заедно с интерактивно списание, съдържащо линкове към филми и изказвания, включени в програмата2. Следващото резюме ще бъде предоставено на вниманието на министрите на образованието в ЕС на срещата на Съвета по образование, младеж, култура и спорт (EYCS) на 30 май 2016 г.

Дискутирани бяха темите:

  • Високите постижения в професионалното образование и обучение: гъвкави решения на променящия се пазар на труда
  • Улесняване на кариерите чрез професионално образование и обучение: учене през целия живот за пригодност за трудова заетост през целия живот
  • Интернационализация на професионалното образование и обучение в и извън Европа

Източник:http://english.eu2016.nl/documents/publications/2016/02/16/summary-conclusions-vetconference

Autor(i) resursa: 
Заключения от конференция
Datum objave:
Četvrtak, 14 travnja, 2016
Jezik dokumenta
Vrsta resursa: 
Ostalo
Država:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn