Skoči na glavni sadržaj
Resource Details
RESURS

Заключения от конференцията „УМЕНИЯ ЗА ЦЕЛИЯ ЖИВОТ – КЪМ ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ, УСТОЙЧИВО НА БЪДЕЩЕТО”, Амстердам, 16-17 февруари 2016 г.

Конференцията „Умения за целия живот” беше насочена към широк кръг теми, разгледани в шест семинара. Темите са от ключови области, дискутирани в контекста на Приоритетите от Рига. Някои от тях може да бъдат включени и да получат нов стимул в предстоящата „Нова програма за уменията за Европа”, която в момента се разработва от Европейската комисия.

Резултатите от конференцията бяха включени в документ, наречен „Стъпала към професионално образование и обучение, устойчиво на бъдещето”, който да бъде споделен със заинтересованите страни в Брюксел и в цяла Европа. Може да бъде намерен на страницата на Председателството, заедно с интерактивно списание, съдържащо линкове към филми и изказвания, включени в програмата2. Следващото резюме ще бъде предоставено на вниманието на министрите на образованието в ЕС на срещата на Съвета по образование, младеж, култура и спорт (EYCS) на 30 май 2016 г.

Дискутирани бяха темите:

  • Високите постижения в професионалното образование и обучение: гъвкави решения на променящия се пазар на труда
  • Улесняване на кариерите чрез професионално образование и обучение: учене през целия живот за пригодност за трудова заетост през целия живот
  • Интернационализация на професионалното образование и обучение в и извън Европа

Източник:http://english.eu2016.nl/documents/publications/2016/02/16/summary-conclusions-vetconference

Resource Details
Autor(i) resursa
Заключения от конференция
Vrsta resursa
Ostalo
Država
Datum objave
Jezik dokumenta
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!