chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

Vijesti

V letu 2016 načrtujemo že 5. regijski Festival zaTE

23/12/2015
Jezik: SL

4. regijski Festival Znanje aktivira te ali krajše Festival zaTE, največji izobraževalno-zaposlitveni dogodek v dolenjski regiji, smo izvedli v času od 5. 5. do 8. 5. 2015 v prostorih Razvojno izobraževalnega centra (RIC) Novo mesto. Festival je potekal pod okriljem dejavnosti svetovanja, ki je financirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), omogočali pa so ga vsi sodelujoči izvajalci. Pokrovitelj festivala je bil župan MO Novo mesto, gospod Gregor Macedoni.

/el/file/logotipinaslovna21jpglogotipi_naslovna2_1.jpg

 

Na dosedanjih 3 festivalih je sodelovalo 133 organizacij, izvedenih je bilo 235 dogodkov, zabeležili smo 4461 udeležencev, od tega 79 % brezposelnih, 10 % zaposlenih, ostali udeleženci pa so bili dijaki, študentje in upokojenci.

V zadnjih treh letih sta organizatorja festivala RIC Novo mesto in Zavod RS za zaposlovanje, Območna služba Novo mesto.

Letos je sodelovalo 39 organizacij, ki se na regionalnem in nacionalnem nivoju ukvarjajo z izobraževanjem in zaposlovanjem. Več kot 45 strokovnjakov je izvedlo 54 delavnic, ki so predvsem iskalcem zaposlitve ponujale uporabna znanja za izboljšanje zaposlitvenih možnosti in za aktivnejše življenje v prihodnosti. V delavnicah so bili predstavljeni predvsem inovativni pristopi pri iskanju zaposlitve in različna uporabna znanja. Poudarek je bil na pridobitvi kompetenc za trg dela, poklic ali osebnostni razvoj ter znanju, pomembnem za pričetek lastne samostojne poti in iskanje priložnosti za delo v tujini. Večina delavnic je bila zelo dobro obiskanih (povprečno od 10 do 30 udeležencev na delavnico) ter zelo dobro ocenjenih, večina udeležencev je bila zelo zadovoljnih z vsebino in izvajalci. Ves čas festivala je potekal »sejem znanja«, kjer se je predstavilo 22 organizacij.

V okviru festivala sta bila organizirana dva strokovna dogodka: Posvet z delodajalci ter strokovni dogodek Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO), ki smo ga naslovili Mladi med šolo in zaposlitvijo.

Na letošnjem festivalu smo beležili 863 obiskov festivalskih dogodkov. Zabeležili smo 715 obiskov delavnic in svetovalnega kotička, 40 udeležencev hitrih zmenkov z delodajalci, 71 udeležencev strokovnega dogodka ter 27 udeležencev posvetov za delodajalce. Ocenjujemo, da je skupaj z obiskovalci na stojnicah v času festivala bilo vsaj 900 obiskovalcev.

Tudi v letu 2016, predvidoma v začetku maja, načrtujemo naslednji festival. Vabimo vse, ki želite sodelovati pri izvedbi, da pišete na e-naslov tina.strnad@ric-nm.si.

Več informacij in utrinkov z dosedanjih festivalov objavljamo na naši spletni strani.

/el/file/logotipipasicapngjpglogotipi_pasica_png.jpg

 

Tina Strnad, RIC Novo mesto

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn