chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

Vijesti

Други округли сто у оквиру UPNOW пројекта

29/10/2020
po Uros Velickovic
Jezik: SR

Дана 16. октобра 2020. године, одржан је други округли сто у оквиру пројекта Методе радног оспособљавања (UPNOW).

На другом у низу округлих столова, централна тема била је даља разрада програма обука, као и реализација истих, нарочито имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију. Наиме, разговарано је о редоследу предмета који ће бити део обука. Тако, дошло се до закључка да се са кандидатима прво ради дигитална писменост, а након ње и уз њу, језичка и нумеричка. План је да се обуке спроводе по групама, које броје од 10 до 15 кандидата и уз поштовање свих прописаних мера заштите.

Додатно, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Завод за унапређивање образовања и васпитања, као и Агенција за квалификације, пружиће подршку будућем извођачу обука, како са аспекта чланства у Радној групи пројекта, тако и у оквиру својих искључивих надлежности у образовном систему Републике Србије.

Координатор пројекта још једном је подвукао да је од изузетне важности понудити циљној групи корисне обуке, које ће за примарни циљ имати приближавање полазника тржишту рада.

Фотографије са овог догађаја можете пронаћи на следећем линку. Више информација можете пронаћи на сајту UPNOW пројекта.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email