Resource Details
RESURS

Aikuisten digitaaliset perustaidot Pohjoismaissa -raportti

Tutustu Nordiskt Nätverk för Vuxnas Lärande (NVL) tuoreeseen raporttiin, jossa syvennytään aikuisten digiperustaitojen tilaan Pohjoismaissa.

Sieppaa_15

Nordiskt Nätverk för Vuxnas Lärande (NVL) julkaisi keväällä 2020 yhteispohjoismaisena työnä tuotetun raportin, jossa syvennytään aikuisten digiperustaitojen tilaan Pohjoismaissa. Raportin tarkoituksena on antaa yleiskuva digitaalisten perustaitojen tilanteesta eri Pohjoismaissa ja selventää, millaisia käytäntöjä maissa parhaillaan on ja mitä mahdollisesti tarvitaan tulevaisuudessa.

Raportissa kuvataan, kuinka Pohjoismaissa on saavutettu hyviä tuloksia aikuisten digitaalisten valmiuksien parantamisessa. Tästä huolimatta tiettyjä digitaalisten perustaitojen osa-alueita on yhä tarpeen kehittää. Vaikka Pohjoismaat ovat edistyneet merkittävästi perustaitojen saralla, muun muassa PIAAC-tutkimuksen tulokset osoittavat, että merkittävällä osalla aikuisista ei vieläkään ole perustaitoja, joita he tarvitsevat osallistuakseen yhteiskunnan toimintaan aktiivisesti ja varmistaakseen toimeentulonsa.

Raportin tuottaneen verkoston jäsenet ovat aikuisten perustaitojen asiantuntijoita ja edustavat kaikkia Pohjoismaita.

Verkosto toivoo, että raporttia eivät lue ja käytä ainoastaan politiikasta ja päätöksistä vastaavat tahot vaan myös kaikki sidosryhmät, jotka työskentelevät perustaitoihin liittyvissä aikuiskoulutusohjelmissa ja -hankkeissa.

Raportin alkuperäinen englanninkielinen versio NVL:n verkkosivuilla.

Tekijä: NVL Kuva: NVL

Raportin suomenkielinen käännös on tuotettu yhteistyössä EPALE Suomen kanssa. 

Resource Details
Prikaz na portalu
Autor(i) resursa
NVL
Vrsta resursa
Studije i izvješća
Datum objave
Jezik dokumenta
suomi
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!