chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

Blog

Erasmus+ project: My Social Role

15/06/2020
po Svetlana Rashkov
Jezik: NL

My Social Role Project

Dit project:

  • Inspireert jongeren om sociaal ondernemer te worden
  • Leert jongeren praktische vaardigheden om dit te bereiken
  • Helpt jongeren bij het opbouwen van een netwerk
  • Geeft jongeren nieuw perspectief

Output en activiteiten

Gedurende de tweejarige looptijd van het project hebben de partners uit vijf landen – Bulgarije, Nederland, Roemenië, Spanje en Turkije, een innovatieve en makkelijk inzetbare methode ontwikkeld om jongeren te ondersteunen die te maken krijgen met sociale en economische uitdagingen. Deze methode helpt hen op weg om sociaal ondernemer te worden.

Stepping Stones Guide

De gids geeft inzicht in het benodigde proces voor het ontwikkelen van vaardigheden om sociaal ondernemer te worden, ondersteund door tips en middelen.

Succesverhalen van rolmodellen

Vijftien succesvolle sociaal ondernemers uit Bulgarije, Nederland, Roemenië, Spanje en Turkije deelden hun ervaringen en vertelden hoe zij sociaal ondernemer werden. De verhalen zijn bedoeld om jongeren te inspireren en te laten zien welke mogelijkheden sociaal ondernemerschap allemaal biedt voor de toekomst. Zes van deze rolmodellen zijn gefilmd. Alle films zijn te zien op de projectwebsite.

Sociale Cafés

Als we jongeren willen inspireren om sociaal ondernemer te worden, hebben we een inspirerende omgeving nodig! Het ‘Sociale Café’ model is opgebouwd rondom dit idee; in een informele setting jongeren informeren over en interesseren voor sociaal ondernemerschap.

‘My Social Idea’ wedstrijd

Deze wedstrijd was bedoeld om het meest innovatieve ondernemersidee met sociale impact te belonen in Bulgarije, Nederland, Roemenië, Spanje en Turkije. Het daagde jongeren uit om hun ideeën op een digitale, creatieve en visuele manier te presenteren, met speciale aandacht voor de sociale impact van het idee, het innovatieve aspect, het zakelijke potentieel, de financiering van het idee en de presentatiestijl. De winnende ideeën staan op de website.

Kijk voor meer informatie over het project op de website: www.mysocialrole.eu.

Volg ons op Facebook @mysocialriole

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email