chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

Vijesti

Drop'pin za večjo zaposljivost mladih Evropejcev

04/11/2015
po Neja Colja
Jezik: SL

Drop'pin je nova interaktivna spletna stran, ki je nastala pod okriljem Evropske komisije.

Namenjena je tako mladim kot podjetjem in organizacijam. Na njej so ponudbe in povpraševanja po zaposlitvah, pripravništvu, vajeništvu in eUčenju za mlade iz vse EU. Med priložnostmi, ki jih mladim ponujajo podjetja in organizacije, so pripravništva, usposabljanja in eTečaji. To so predvsem priložnosti, katerih namen je zapolniti vrzeli med izobraževanjem in zaposlitvijo, hkrati pa povečati zaposljivost mladih iskalcev zaposlitve.

Spletna stran ponuja tudi nasvete in podporo pri iskanju prve priložnosti za mlade. Na portal se lahko prijavijo mladi iskalci zaposlitve in različne organizacije z nekomercialnimi ponudbami za pripravništva, usposabljanja in tečaje. Doslej je željo po sodelovanju izrazilo že 120 organizacij in 1.500 mladih Evropejcev, na voljo pa je bilo 230 ponudb.

/hr/file/flyeryoungpeopleweb1jpgflyer_young_people_web1.jpg

Vir: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, 29. 10. 2015

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email