Skoči na glavni sadržaj
Blog
Blog

Moč in radost učenja - za vse generacije na daljavo

Preberite si, kakšne aktivnosti za starejše, ki so se jih lahko udeležili od doma, so pripravili v Večgeneracijskem centru Zasavje (VGC).

Zaposleni in udeleženci Večgeneracijskega centra Zasavje se počasi privajamo na našo novo realnost – učenje na daljavo. Še enkrat se je izkazalo, da so spremembe del naših življenj in mi smo dokazali, kako fleksibilni in prilagodljivi znamo biti. »Iskreno povedano sem presenečana in ponosna na vse nas,« je zapisala Anja Lenart, strokovna sodelavka projekta VGC. »Mi smo hitro zavihali rokave in speljali aktivnosti na daljavo, udeleženci pa so se še hitreje odzvali in se nam pridružili – vsak iz svojega naslonjala. Tako se zdaj ponovno dobivamo, obogateni za novo znanje in izkušnje.«

Zaenkrat nam gre zelo dobro. Starejši, ki so obiskovali tečaj nemščine, so začeli z  učenjem nemščine na daljavo preko Zoom-a, prav tako angleške urice, joga, ure slovenske kulture za priseljenke potekajo preko FB skupine…. Ohranjanje stika z našimi udeleženci je izjemnega pomena, saj jim tako v teh težkih časih pomagamo premagovati stiske in skrbimo, da čas, ki je na voljo, koristno preživijo. Hvaležni smo lahko, da živimo v času modernih tehnologij. Zelo hitro smo se prilagodili ter se naučili uporabe nekaterih novih spletnih aplikacij, predvsem tistih, ki nam omogočajo neposreden stik.

Iz karantene prihajajo različne zgodbe, nekatere so dobre, ne pa vse. A ker moramo ostati pozitivni, z vami delimo tole:

"Se moram pohvaliti, da se mi je v petek uspelo udeležiti video konference "na plesnem področju." Odlično je bilo."

   

"Naj na kratko obrazložim, kako se je vse začelo. Moja dolgoletna želja je bila, da bi se same ženske začele družiti in plesati. Poznam veliko žensk mojih let, ki rade plešejo kot jaz in ki so poročene, pa se možem ne ljubi plesati, druge pa so samske. Odločila sem se, da bomo plesale! Seveda ni bilo čisto preprosto. Nešteto telefonskih klicev, iskanje učiteljev, iskanje mogočih lokacij, iskanje financ… A jaz sem bila odločena! Nekega dne sem se udeležila delavnice v Mladinskem centru Hrastnik in se takoj "zaljubila" v njihov prostor. Opravila sem razgovor z vodjema in dobila pozitiven odgovor. Strinjala sta se, da lahko "pripeljem" ženske in da zaplešemo. Tako smo začele. Na prvem plesnem druženju sva bili samo dve, naslednji teden 4 ... potem pa nas je bilo čedalje več ... 12, 16 ... Zdaj nas je že čez 20 in imamo tudi svoje društvo. Skupaj z našo učiteljico Ireno se učimo country ples in pri tem neskončno uživamo. Uresničitev mojih dolgoletnih želja!

Našo trdno voljo in ljubezen do plesa ni zaustavila niti »korona«. Me plešemo dalje …«Udeleženka Dragi Zelnik iz Hrastnika

Da smo doma in ostajamo v stikih je še posebej pomembno za starejše udeležence projekta VGC, da ostanejo v socialnem stiku, komunikaciji, samo na drug način. Trenutno v našem VGC-ju teče 9 programov na daljavo.

Vsem udeležencem in preostalim zainteresiranim so ves čas na voljo na telefonu 03 56 55 131, 068 613 954 ali na elektronskem naslovu info@vgc-zasavje.si. Veseli bomo vašega klica ali elektronskega sporočila. Vabljeni pa ste tudi, da nas spremljate na FB profilu Večgeneracijski center Zasavje in spletni strani www.vg-zasavje.si, sodelujte z nami v debatah ali nam pošljite kakšno slikico. Koliko možnosti za ohranitev stikov, k sreči.

 

 

Anja Biljana Lenart je sodelavka Zasavske ljudske univerze.

Login (1)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Najnovije rasprave

EPALE rasprava: budućnost učenja odraslih

U srijedu, 8. srpnja 2020., od 10:00 do 14:00 sati, EPALE će biti domaćin online rasprave o budućnosti učenja odraslih. Razgovarajmo o budućnosti područja obrazovanja odraslih i novim izazovima i mogućnostima. Online raspravu vodit će stručnjakinja EPALE-a Gina Ebner, generalna tajnica EAEA-e.

Više