chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

Resurs

Ny rapport fra OECD: "Ageing and Employement Policies: Denmark 2015"

Jezik: DA

Objavio Anne Hjelm Larsen

Der er et stigende pres i OECD-landende til at fremme et længere arbejdsliv. Også i Danmark. Rapporten ”Ageing and Employment Policies: Denmark 2015” giver et overblik over de politiske initiativer, der er gennemført i Danmark i det seneste årti.

Både beskæftigelse og arbejdsløshed for ældre er steget i det seneste årti i Danmark. Incitamenter for at gå tidligt på pension var tidligere alt for generøse, og forklarer Danmarks høje niveau af reformbestræbelser i de seneste år. Der er behov for en yderligere indsats for at gennemføre en bredere strategi til fremme af et længere arbejdsliv.

Hvad kan der gøres for at fremme et længere arbejdsliv? Som et første skrift bør regeringen vurdere implementeringsprocessen for at sikre, at de forventede resultater af reformerne opnås. Mere generelt bør strategien fokusere på:

  • Incitamenterne til at fortsætte med at arbejde skal styrkes
  • Tackle arbejdsgivernes beskæftigelses barrierer
  • Forbedre beskæftigelsesmulighederne for ældre arbejdstagere

I rapporten kan du læse mere om: ”the live longer, work longer challenge” for Danmark, arbejdsmarkedssituationen for ældre arbejdstagere i Danmark, fremme arbejdsgivere i Danmark til at ansætte og fastholde ældre arbejdstagere og styrkelse af ældre arbejdstageres beskæftigelsesegnethed i Danmark.

Læs rapporten her

På baggrund af de områder, der undersøges i rapporten, fremkommer nogle politiske initiativer, der gennemføres i Danmark:

  • Bedre adgang til passende fleksible arbejdsordninger
  • Løbende mulighed for dygtiggørelse bør være en integreret del af …
  • Koordinering mellem sundhedsydelser og arbejdsformidlinger skal forbedres
  • Fremme overgangen tilbage til regulære jobs, og dermed forhindre inaktive perioder og tidlig exit fra arbejdsmarkedet
Autor(i) resursa: 
OECD
ISBN: 
978-92-64-23533-5
Datum objave:
Utorak, 3 Studeni, 2015
Jezik dokumenta
Vrsta resursa: 
Studije i izvješća
Država:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email