chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

Blog

Karriereveiledning fra hjemmekontoret

20/04/2020
po Linda Berg
Jezik: NB

Nina Fjeld Løfsnæs er rådgiver ved Elvebakken videregående skole i Oslo. Vi har fått lov å dele hennes blogg på Veilederforum.no

 

Plutselig ble alle egenskapene jeg forsøker å forberede elevene på at de må ha i møte med arbeidslivet, høyaktuelle. 

Ferdigheter som problemløsning, kreativitet og teknologiforståelse blir trukket fram som nødvendige for å takle fremtidens arbeidsmarked. Egenskaper som fleksibilitet og gjennomføringsevne er noe jeg har fortalt alle elevene mine må til for å lykkes framover.

Ikke visste jeg at det allerede fra torsdag 13. mars 2020 skulle stilles krav til at også jeg måtte mestre dette. Nå! Kjapt!

Lærere og ledelse rundt omkring i hele Norge har tatt seg en tur ned i læringsgropa, kavet litt, prøvd seg på noe nytt, kommet opp av gropa med noe nytt, noe vi ikke har gjort i særlig grad før.

 

Mange spørsmål

 

Elevene mine har nå utallige spørsmål om eksamen og standpunkt, om hvordan innspurten av dette skoleåret blir. Hva skjer med privatisteksamener? Hva skjer med de som er halvveis ferdig med et utvekslingsår, og brått er tilbake i Norge?

Å kunne forstå komplekse problemstillinger, å kunne vise emosjonell intelligens og ha refleksjonsevne... Alle disse egenskapene som jeg sier at de må regne med å mestre i fremtidens arbeidsmarked, er noe vi – alle – må mestre nå. Du klarer mer enn du tror!

Fra hjemmekontoret har jeg kastet meg rundt og forsøkt meg på min aller første veiledningsvideo, som skal hjelpe elever med å navigere inne på søknadssiden til Samordna opptak for aller første gang.

 

Se videoen

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn