chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

Vijesti

Een skills ontologie voor competentiegericht matchen

16/01/2020
Jezik: NL

De Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt organiseerde op 7 november 2019 een zogenaamde ‘Praktijkdag’, bedoeld voor medewerkers van gemeenten, SW-bedrijven, UWV en partijen die actief zijn in de uitvoering van het regionale Werkbedrijf. Er was voor deze doelgroep een gevarieerd programma samengesteld. Thema’s als werkgeversdienstverlening, dienstverlening voor werkzoekenden, samenwerking in de keten en tussen domeinen en het organiseren van regelluwe dienstverlening en gegevensuitwisseling passeerden de revue.

CBS, UWV en de VDAB werken met diverse partners aan een open source skills ontologie. De skills ontologie zorgt voor een gemeenschappelijke taal voor Nederland en Vlaanderen. Op allerlei niveaus, in diverse samenwerkingsverbanden en bij vele publieke en private partners, wordt gesproken over skills en met name over vakvaardigheden. Door de krapte op de arbeidsmarkt en de dynamiek in overschot en tekortberoepen, is de behoefte aan inzicht in vakvaardigheden en kwalificaties van werkenden, niet werkenden en toetreders groot. Landelijke en regionale arbeidsmarktpartijen ontwikkelen steeds meer diensten en inzichten op het niveau van competenties. Tijdens de workshop werden deelnemers geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en de mogelijke toepasbaarheid voor betrokken organisaties.

De powerpoint van de workshop van de praktijkdag: 

PDF iconinzicht_in_vaardigheden_-_een_skills_ontologie_voor_competentiegericht_matchen.pdf

Kijk voor meer informatie op: https://www.werkinzicht.eu/nieuws/competentietaal-voor-nederland-in-zicht


Op zoek naar nog meer uitwisseling met Europese partners, vind deze via de partnersearchtool.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn