chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Resurs

Bildung in het mbo: een filosofisch pedagogisch en didactisch vraagstuk

Jezik: NL

Objavio NSS EPALE Nederland

Bildung is een actueel thema binnen het gehele onderwijs, dus niet allen in de volwasseneneducatie. Lees deze publicatie over Bildung in het mbo: er staat relevante achtergrondinformatie in over het ontstaan van het begrip. Via deze link wordt je doorgeleid naar de site van ECBO waar de publicatie te downloaden is. 

Korte samenvatting

Bildung is momenteel ‘hot’ in het onderwijs, stelt filosoof Joep Dohmen (2016). Waarom is het een interessant thema in deze tijd? Wat kunnen we ons erbij voorstellen? En welke vormen zijn passend voor het (middelbaar) beroepsonderwijs? Dergelijke vragen staan centraal in deze publicatie, waarvoor literatuur, docenten en studenten zijn geraadpleegd.

Voor dit onderzoek zijn docenten en studenten van ROC Friese Poort geïnterviewd, waardoor de bevindingen sterk gericht zijn op de onderwijspraktijk. In deze publicatie worden uitkomsten van  theorie afgewisseld met uitkomsten uit de onderwijspraktijk.

Deze publicatie hoort bij het Dossier Basisvaardig in de breedte

Autor(i) resursa: 
Fabian Vlastuin en Pieter Baay
Datum objave:
Ponedjeljak, 4 Studeni, 2019
Jezik dokumenta
Vrsta resursa: 
Studije i izvješća
Država:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn