Skoči na glavni sadržaj
Resource Details
RESURS

Moje delovno mesto – UŽU MDM

Program Moje delovno mesto – UŽU MDM je namenjen zaposlenim, ki želijo izboljšati temeljno usposobljenost  za delo ter za ohranjanje stare zaposlitve ali iskanje nove ali pa morda pridobiti osnovnošolsko ali poklicno izobrazbo. Udeleženci s programom razvijajo temeljne zmožnosti za kakovostno opravljanje zahtev delovnega mesta, ki ga zasedajo, in jih izpopolnjujejo za samostojno in dejavno opravljanje delovnih nalog ter zahtev, ki jih prinašajo tehnologije in organizacijske spremembe. Program je del zbirke programov UŽU – Usposabljanje za življenjsko uspešnost, ki so namenjeni razvoju pismenosti odraslih.

Programe UŽU – Usposabljanje za življenjsko uspešnost so pripravili na Andragoškem centru Slovenije (ACS) na podlagi izsledkov mednarodne raziskave pismenosti odraslih. Namenjeni so odraslim, ki imajo za sabo manj kot deset let šolanja in si želijo izboljšati svojo pismenost. Glavni namen programov je izboljšati pismenost udeležencev in jim s tem zagotoviti večjo samostojnost v vsakdanjem življenju ter jih spodbuditi za nadaljnje učenje in izobraževanje. Programi so brezplačni. Sofinancirajo jih Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport (MIZŠ) in Evropski socialni sklad (ESS).

Odraslim ponujajo pet javnoveljavnih programov:

  • Beremo in pišemo skupaj – UŽU BIPS
  • Most do izobrazbe – UŽU MI
  • Moj korak – UŽU MK
  • Izzivi podeželja – UŽU IP
  • Moje delovno mesto – UŽU MDM

Program UŽU MDM traja 350 ur in se zaključi v 9 mesecih. Po končanem programu  udeleženci razvijejo temeljno usposobljenost za ohranjanje delovnega mesta in za konkurenčnejše sodelovanje na trgu dela, izboljšajo samopodobo in bolje ocenjujejo svojo vlogo tako v vsakdanjem življenju kot pri razvoju podjetja.Udeleženci pridobijo standarde znanja in spretnosti, ki so enakovredni standardom v ustreznih javnoveljavnih programih za pridobitev izobrazbe.

Vsebine, ki se izvajajo v programu, so: problemi s področja delovnega mesta, dela in zaposlovanja, povezani s pismenostjo, razvoj kariere v podjetju in možnosti na trgu dela, položaj podjetja v lokalnem okolju in globalnih procesih. 

Več o samem programu si lahko preberete tukaj.

Resource Details
ISBN
978-961-6130-47-9
Autor(i) resursa
Andragoški center Slovenije
Vrsta resursa
Ostalo
Država
Datum objave
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!