Skoči na glavni sadržaj
News
Vijesti

Представители на МОН се срещат с бизнеса в Пловдив през септември

През месец септември в Пловдив ще се състои среща между представители на Министерството на образованието и науката, местния бизнес и представители на местната власт. Срещата ще е посветена на пренастройката на образователната система в професионалните училища според изискванията на бизнеса. Това беше коментирано на среща между кмета на града Иван Тотев и министъра на образованието и науката Тодор Танев.

Срещата се очаква да се проведе между 15 и 20 септември.

По думите на градоначалника в годините се затвърди тенденцията броят на децата в професионалните гимназии да намалява. Необновената образователна система пък не "произвежда" подходящи кадри за бизнеса. Именно заради това преди време местната администрация повдигна въпроса държавните гимназии да станат общински. Така по-лесно би се отреагирало при промяна на учебна база и т. н. "Министър Танев се оказа много фокусиран върху това да се пренастрои образователната система. Заради това ще се проведе и срещата", коментира Тотев. Той допълни, че желанието на местната администрация е гъвкава образователна система, бизнесът пък да инвестира в учебната база на училищата, както и да е доволен от кадрите, които се обучават в училищата. Това ще се коментира на срещата и ще се търсят решения как това да се случи като това не означава на 100% преобразуване на държавните в общински училища.

Login (0)

Želite li napisati članak?

Ne ustručavajte se to učiniti!

Kliknite na donju poveznicu i napišite novi članak!

Najnovije rasprave

EPALE rasprava: budućnost učenja odraslih

U srijedu, 8. srpnja 2020., od 10:00 do 14:00 sati, EPALE će biti domaćin online rasprave o budućnosti učenja odraslih. Razgovarajmo o budućnosti područja obrazovanja odraslih i novim izazovima i mogućnostima. Online raspravu vodit će stručnjakinja EPALE-a Gina Ebner, generalna tajnica EAEA-e.

Više