chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Vijesti

Ny rapport sammenligner voksenlæringspolitik og bestemmelser i EU

03/06/2019
Jezik: DA
Document available also in: EN NL PL DE FR BG FI SL MT LT LV RO ET ES EL HU

Europakommissionen har publiceret en ny sammenlignende rapport om den nuværende situation på nationale politikker og systemer på tværs af voksenlæringsområdet i EU-28 (de 28 nuværende EU-medlemslande). Rapporten sammenholder data fra lande-rapporter der blev opdateret i 2017.

 

Den ny-publicerede rapport viser kompleksiteten i voksenlæringspolitik og de finansielle rammer, nationale mål og indgriben, såvel som deres styrker og svagheder og de reformer der er behov for i EU medlemslandene. Rapporten sammensætter data fra et sæt lande-rapporter, der tidligere blev udarbejdet i hver enkelt medlemsstat af en række nationale eksperter. "Den bidrager til at styrke datagrundlaget for voksenlæringssystemer i EU, hvilket er en essentiel forudsætning for at vurdere deres effektivitet, indflydelse og lydhørhed over for voksenlæringsbehov," siger Kommissionen.

 

Sigtet med den nye rapport er primært fokuseret på de spørgsmål der har at gøre med den offentlige sektors engagement, i stedet for en forklaring af, for eksempel, hvordan virksomheder kan øge effektiviteten af deres medarbejderuddannelse, eller hvad der motiverer enkeltpersoner til at påtage sig ekstra læring. I sammenfatningen af, hvad "der eksisterer" i forhold til voksenlæring på tværs af Europa, sammenligner rapporten voksenuddannelsespolitik og –systemer på tværs af EU-28.

 

Af de styrker i de nationale voksenlæringssystemer, der bliver identificeret i rapporten, er blandt andet omfanget af samarbejde mellem agenturer og institutioner på tværs af områderne styring, regulering og bestemmelser. På den anden side fremstår de største udfordringer som kompleksitet i udbyderlandskabet, utilstrækkelig finansiering og begrænsninger i brugen af data til at styrke udviklingen af politikken og bestemmelserne.

 

Få adgang til hele rapporten her

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
  • Slika korisnika Margrét Sverrisdóttir
    Done - a bit late, but Iceland is not one of EU-28..
    Best regards, Margret.
  • Slika korisnika Iliana Taneva

    Done.