chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

an tseomra nuachta

Izpeljan je bil strokovni posvet na temo svetovanja in zaposlovanja

10/07/2015
ag Ajda Turk
Teanga: SL

9. julija 2015 je v Ljubljani potekal posvet Svetovanje za zaposlene za večjo vključenost v izobraževanje in usposabljanje ter razvoj kariere. Organizirali so ga Združenje izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZiSS), Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) ter Andragoški center Slovenije (ACS). Posveta je bil namenjen strokovnjakom, ki se ukvarjajo z razvojem človeških virov na različnih področjih družbenega življenja, in vsem socialnim partnerjem na tem področju. Predstavili so svoj pogled na trenutno stanje na tem področju ter na vizijo in izzive, ki nas pri dejavnosti svetovanja za zaposlene in tudi širše v izobraževanju odraslih še čakajo.

Namen dogodka je bil osvetliti pomen in celovitost svetovanja za odrasle s posebnim poudarkom na svetovanju za zaposlene oziroma svetovanju kot podporni dejavnosti za izboljšanje zaposlitvenih možnosti nižje izobraženih in manj usposobljenih odraslih, starejših od 45 let. Na posvetu sta s strokovnima prispevkoma sodelovali mag. Katja Dovžak (MIZŠ) in mag. Tanja Vilič Klenovšek (ACS), na okrogli mizi pa so svoj pogled na aktualno temo predstavili gostje iz različnih področij, povezanih z izobraževanjem odraslih in zaposlovanjem. Odgovarjali so na vprašanja:

1.      Kakšne so potrebe in želje zaposlenih in delodajalcev po svetovanju?

2.      Kako lahko izobraževalci odraslih in drugi partnerji odgovorimo na te potrebe?

3.      Ali poznamo primere dobrih in učinkovitih praks, bodisi doma bodisi v tujini, po katerih bi se lahko zgledovali?

Program posveta je objavljen na spletni strani ZiSS.

Vir: Spletna stran ZiSS in Facebook ACS (10. 6. 2015)

 

Fotografije: Barbara Reya

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn