chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Blag

Motivacija in vztrajnost: vključevanje ranljivih ciljnih skupin v pridobivanje temeljnih spretnosti

11/06/2018
ag Mateja Pečar
Teanga: SL
Document available also in: EN LV

/ga/file/shutterstock1011503395in-textjpgshutterstock_1011503395_in-text.jpg

Pridružite se junijski spletni pisni razpravi EPALE o vključevanju ranljivih ciljnih skupin v pridobivanje temeljnih spretnosti, ki jo bo moderirala Graciele Sbertoli, generalna sekretarka Evropske mreže temeljnih zmožnosti (EBSN).

Pobuda Poti izpopolnjevanja : nove priložnosti za odrasle se osredotoča na potrebo po zvišanju ravni funkcionalne pismenosti, numeričnih spretnosti in digitalnih kompetenc med nizkokvalificiranimi odraslimi v Evropi. Izkušnje zadnjih let kažejo, da je to ciljno skupino pogosto težko pritegniti k učenju.

Razprava bo obravnavala naslednja vprašanja:

  • Kateri so dejavnikih uspeha za nacionalne politike, katerih cilj je dejansko vplivati na vse ciljne skupine v stiski?
  • Ali poznate kakšne uspešne programe za zagotavljanje temeljnih zmožnosti, ki vključujejo učeče se iz posebej ranljivih ciljnih skupin?
  • Kako lahko na ravni politike zagotovimo, da je zagotavljanje temeljnih zmožnosti privlačno, prilagodljivo, relevantno in vodi do konkretnih in otipljivih rezultatov za učence?


Veselimo se branja vaših odgovorov in razprave o njih z vami in drugimi sodelavci. Pri pripravi na razpravo priporočamo, da preberete članke, poročila in vire, ki so o tej temi že objavljeni na EPALE:


Pridružite se nam od četrtka, 14. junija, ob 12.00, do petka, 15. junija 2018, do 17. ure.  Neposredna povezava do pogovorne strani: /en/node/71341.

Vabljeni k sodelovanju!

 

Clibeanna:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn