Skip to main content
News
Nuacht

Vind Den Europæiske Sprogpris 2015

Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog?Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2015. Ansøgningsfristen er den 1. september 2015.

Hvert år uddeles Den Europæiske Sprogpris til personer eller projekter, som bidrager til at udvikle læring af fremmedsprog. Med prisen følger et rejselegat på 15.000 kr., som har til formål at støtte rejser til udlandet med henblik på at hente ny viden og inspiration til glæde for sprogundervisning i Danmark.

Vinderen modtager desuden et diplom signeret af EU-kommissæren for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom og af den danske uddannelses- og forskningsminister samt et logo, som prismodtageren frit kan benytte på materialer og lignende knyttet til vinderprojektet.

 

Det skal handle om social inklusion eller sport

I 2014 og 2015 er der fokus på sprog i forhold til social inklusion eller sport. For at komme i betragtning til årets pris, skal projektet eller indsatsen adressere et af disse eller begge emner.

Sprog og social inklusion

Prioriteten omhandler metoder for sprogundervisning med særligt fokus på sprogets rolle i forhold til social inklusion af ressourcesvage befolkningsgrupper i samfundet, så disse føler sig som en værdsat og respekteret del af det omgivende samfund med bedre muligheder for at udnytte deres rettigheder i uddannelsessammenhænge.

Sprog og sport

Prioriteten omfatter tiltag, hvor sport bidrager til at nedbryde barrierer ved sprog-undervisning og virker som motivationsfaktor for børn, unge og voksne til at lære sprog på en ikke-formel måde.

Læs mere om de politiske prioriteter

 

Hvem kan søge?

Den Europæiske Sprogpris henvender sig bredt og gives til initiativer inden for alle uddannelsesniveauer og alle sammenhænge, hvor der foregår læring af fremmede sprog.

Skoler, institutioner, organisationer og enkeltpersoner, som arbejder med indlæring af fremmedsprog både i formelle og uformelle læringsmiljøer, kan ansøge eller indstilles.

 

Sådan søger du

Hvis du vil deltage i konkurrencen om Den Europæiske Sprogpris, skal du udfylde ansøgningsformularen med en beskrivelse af det projekt eller den person, du mener, fortjener prisen.

Ansøgningsfristen er den 1. september 2015.

Hent ansøgningformular

Mere om Den Europæiske Sprogpris på EU-Kommissionens hjemmeside

 

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet, www.ufm.dk

Login (0)
Clibeanna

Logáil isteachCláraigh chun tuairimí a phostáil.

An maith leat alt a scríobh?

Ná bíodh aon leisce ort é sin a dhéanamh!

Cliceáil ar an nasc thíos agus cur tús le halt nua a phostáil!