chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Acmhainn

Handreiking voor Nederlandse werkgevers: Zo creëren anderen werkplekken voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

Teanga: NL

Postáilte ag

Locus en SBCM maakten een aantal filmpjes over hoe landelijke werkgevers als Ziggo en het Ministerie van Defensie werkplekken creëerden voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het materiaal is bedoeld om sw-bedrijven, gemeenten en werkgevers te inspireren een (sector)aanpak te ontwikkelen voor mensen met een arbeidsbeperking. Locus is een netwerk van bedrijven, gemeenten en sociale werkplaats-bedrijven en SBCM is de Stichting Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds (A+O fonds) voor sw-bedrijven.

 

Locus heeft daarnaast een praktische handreiking  (2.1 MB) gemaakt over hoe functiecreatie kansen kan bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de logistiek en productietechniek. In de handreiking staan praktische tips voor het ontwikkelen en uitvoeren van zo’n aanpak – gericht op het toepassen van functiecreatie bij groepsdetachering. Deze handreiking is gebaseerd op ervaringen die eerder zijn opgedaan tijdens het pilotproject  ‘Werken in de logistiek en productietechniek’

 

In onderstaand filmpje "Ik werk bij Defensie" volgen we twee medewerkers van WSD die werken op de legerbasis in Oirschot. Beide werkplekken zijn ontstaan na functiecreatie.

 

 

In onderstaand filmpje "Ik werk bij Ziggo" zien we een medewerker van de Biga Groep die – na functiecreatie – aan de slag is als monteur bij Ziggo.

 

Bron: Locus

Úda(i)r Acmhainne: 
SBCM & Locus
Dáta foilsithe:
Dé Luain, 8 Meitheamh, 2015
Teanga an doiciméid
Cineál Acmhainne: 
Cás-Staidéar
Tír:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn