Skip to main content
Resource Details
ACMHAINN

A belső hang megtalálása: Az életen át tartó tanulás tapasztalatai a múzeumi önkéntességben

Az International Journal of Lifelong Education folyóirat egyik cikkét szeretnénk ajánlania kutatás absztraktjával, mely január  10-én jelent meg.

A Veletek folytatott közös munka és a saját hangom megtalálása pedagógusként megváltoztatta az életemet – árulta el egy nyugdíjas, amikor múzeumi önkéntesként szerzett tapasztalatairól beszélgettünk vele. – Amikor múzeumpedagógusként megkaptam kétéves szerződésemet, hogy segítsem egy norvégiai tengerészeti múzeum megújítását egy széles körű tájékoztatási program kifejlesztésével, akkor még rendkívül kevés forrás állt rendelkezésre. A „Múzeum Barátai” visszavonult tengerészgyalogosokból álltak, velük kezdtük el az önkéntes munkát, ami mindannyiunk életére hatást gyakorolt és segítségével igazi barátságok szövődtek.

Ez a cikk a múzeumi önkéntes munka életen át tartó tanulásban betöltött szerepét világítja meg, és azt, hogy mindez hogyan képes alakítani az egyén identitását. A cikk bemutatja az együttműködést, és hogy az önkéntesek hogyan látják a saját motivációikat, elvárásaikat és tapasztalataikat. Továbbá láttatja azt is, hogy az önkéntesség milyen hatást gyakorol a múzeumokra, ők hogyan fogadták az önkéntesek erőfeszítéseit, és ez hogyan illeszkedik a kulturális közösségfejlesztő stratégiákhoz. Ez egy olyan történet, amely csak néhány egyén történetét mondja el egy kivételes időszakban, és ott is csak egy pillanatot vesz górcső alá, de mégis egy nagyobb kép rajzolódik ki általa.

 

 

Resource Details
ISBN
https://doi.org/10.1080/02601370.2017.1406546
Úda(i)r Acmhainne
Mette Irene Dahl
Cineál Acmhainne
Ailt
Dáta a fhoilsithe
Teanga an doiciméid
Login (1)

Logáil isteachCláraigh chun tuairimí a phostáil.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!