chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Acmhainn

A belső hang megtalálása: Az életen át tartó tanulás tapasztalatai a múzeumi önkéntességben

Teanga: HU

Postáilte ag Anildo Vedovatti

Az International Journal of Lifelong Education folyóirat egyik cikkét szeretnénk ajánlania kutatás absztraktjával, mely január  10-én jelent meg.

A Veletek folytatott közös munka és a saját hangom megtalálása pedagógusként megváltoztatta az életemet – árulta el egy nyugdíjas, amikor múzeumi önkéntesként szerzett tapasztalatairól beszélgettünk vele. – Amikor múzeumpedagógusként megkaptam kétéves szerződésemet, hogy segítsem egy norvégiai tengerészeti múzeum megújítását egy széles körű tájékoztatási program kifejlesztésével, akkor még rendkívül kevés forrás állt rendelkezésre. A „Múzeum Barátai” visszavonult tengerészgyalogosokból álltak, velük kezdtük el az önkéntes munkát, ami mindannyiunk életére hatást gyakorolt és segítségével igazi barátságok szövődtek.

Ez a cikk a múzeumi önkéntes munka életen át tartó tanulásban betöltött szerepét világítja meg, és azt, hogy mindez hogyan képes alakítani az egyén identitását. A cikk bemutatja az együttműködést, és hogy az önkéntesek hogyan látják a saját motivációikat, elvárásaikat és tapasztalataikat. Továbbá láttatja azt is, hogy az önkéntesség milyen hatást gyakorol a múzeumokra, ők hogyan fogadták az önkéntesek erőfeszítéseit, és ez hogyan illeszkedik a kulturális közösségfejlesztő stratégiákhoz. Ez egy olyan történet, amely csak néhány egyén történetét mondja el egy kivételes időszakban, és ott is csak egy pillanatot vesz górcső alá, de mégis egy nagyobb kép rajzolódik ki általa.

 

 

Úda(i)r Acmhainne: 
Mette Irene Dahl
ISBN: 
https://doi.org/10.1080/02601370.2017.1406546
Dáta foilsithe:
Dé Céadaoin, 17 Eanáir, 2018
Teanga an doiciméid
Cineál Acmhainne: 
Ailt
Tír:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email