chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Acmhainn

Pregleda izobraževanja in usposabljanja 2017 – neenakost ostaja izziv

Teanga: SL

Postáilte ag Ana Peklenik

Publikacija Pregled izobraževanja in usposabljanja (Education and Training Monitor)  je dokument Evropske komisije, ki na letni ravni izvaja pregled evropskih sistemov izobraževanja in usposabljanja. Glavni cilj poročila je skupni nabor podatkov, študij ter političnih usmeritev ter prioritet z različnih vsebinskih področij, od predšolske vzgoje do modernizacije izobraževanja kot celote.

Tema letošnje izdaje poročila Pregleda izobraževanja in usposabljanja (Education and Training Monitor 2017) je pomembna vloga izobraževanja pri oblikovanju bolj poštene družbe.  Izkazalo se je, da nacionalni izobraževalni sistemi postajajo bolj vključujoči in učinkovitejši, vendar je izobrazba učencev v veliki meri odvisna od okolja, v katerem odraščajo. 

Na povezavi je dostopno poročilo EU in 28 sodelujočih držav.  Vir podatkov so rezultati testiranja PISA 2015, ki so ga petnajstletniki v vseh evropskih državah opravljali prvič. Tak pristop daje bogato informacijo o vplivu družbeno-ekonomskega okolja, preseljevanja in spola na doseganje ciljev, povezanih s bralno pismenostjo, matematiko in znanostjo.

Vas zanimajo podatki za Slovenijo? Oglejte si jih tukaj. Prikazani so interaktivni zemljevidi, baza ključnih kazalnikov, knjižnica dobrih praks, infografike.

Ana Peklenik je zaposlena v Promocijskem in informacijskem središču Andragoškega centra Slovenije, kjer se ukvarja predvsem s knjižnično-dokumentacijsko dejavnostjo.

 

 

 

 

Úda(i)r Acmhainne: 
Evropska komisija
ISBN: 
978-92-79-69624-4
Dáta foilsithe:
Déardaoin, 9 Samhain, 2017
Teanga an doiciméid
Cineál Acmhainne: 
Staidéar agus Tuairiscí:
Tír:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn