chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Acmhainn

Za uspešno vodenje starejših zaposlenih

Teanga: SL

Postáilte ag Ana Peklenik

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil Katalog ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih, ki bo s praktičnimi rešitvami pomagal delodajalcem. Gre za prvi in edinstven priročnik v slovenskem prostoru, ki nudi rešitve s področja promocije in varovanja zdravja, ergonomije, kompetenc usposabljanj, medgeneracijskega povezovanja in zavzetosti. Izdelan je v okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI), ki ga izvajajo na skladu.

Nosilcem kadrovskega razvoja v podjetjih bodo ukrepi, ki se nanašajo na ključna vsebinska področja razvoja zaposlenih, olajšali uvajanje načrtnega upravljanja predvsem starejših. Poleg tega so predstavljene tudi izbrane dobre prakse iz Slovenije in drugih evropskih držav. Primeri iz podjetij namreč potrjujejo, da je z zavzetostjo za spremembe ter osredotočenostjo na cilj mogoče premikati meje tudi na tem področju.

Ana Peklenik je zaposlena v Promocijskem in informacijskem središču Andragoškega centra Slovenije, kjer se ukvarja predvsem s knjižnično-dokumentacijsko dejavnostjo.

Úda(i)r Acmhainne: 
Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS
Dáta foilsithe:
Déardaoin, 2 Samhain, 2017
Teanga an doiciméid
Cineál Acmhainne: 
Eile
Tír:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email