chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

 
 

an tseomra nuachta

Povabilo na Dneve slovenskih svetovalnih središč 2017

19/09/2017
Teanga: SL

Letošnje dneve pripravljamo v četrtem tednu v septembru, in sicer med 27. in 29. septembrom. Glavni namen dogodka je informiranje in promocija možnosti vpisa odraslih v formalne in neformalne izobraževalne programe in predstavitev svetovalne podpore odraslim v središčih ISIO. Izobraževanje in učenje bi radi približali vsem odraslim, še posebej pa tistim, ki se manj pogosto vključujejo v izobraževanje ali sami niti ne iščejo poti do različnih možnosti izobraževanja: manj izobraženim, starejšim, dalj časa brezposelnim odraslim, socialno izključenim, odraslim z različnimi oviranostmi, priseljencem … 

Zadnja leta pred Dnevi slovenskih svetovalnih središč izide časopis in tudi letos ni nič drugače. V Info ISIO 2017–2018 so predstavljene različne možnosti izobraževanja in učenja odraslih. Poleg elektronske je v središčih ISIO brezplačno na voljo tudi tiskana različica časopisa. 

Tudi letos praznujemo, saj tri središča ISIO obeležujejo 15 let delovanja (Gorenjska, Postojna, Zasavje). V teh središčih bodo obletnici posvetili še posebno pozornost. Vsa središča ISIO pa bodo na Dnevih slovenskih svetovalnih središč skupaj s partnerskimi organizacijami pripravila več medijsko odmevnih dogodkov o možnostih formalnega in neformalnega izobraževanja in učenja v novem šolskem letu. Svojo dejavnost bodo tudi letos predstavljala na stojnicah v različnih trgovskih centrih, z namenom, da bodo informacije dosegle čim več odraslih. Hkrati bodo pripravila in izvedla tudi različne brezplačne izobraževalne dogodke. Z dogodki v teh dneh želimo ljudem v lokalnem okolju predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore središča ISIO nudijo. Tako želimo promovirati učenje in izobraževanje ter motivirati odrasle za vključevanje tako v formalne kot v neformalne izobraževalne programe. 

/ga/file/svetovanjezazaposleneposlovenijijpgsvetovanje_za_zaposlene_po_sloveniji.jpgVabimo vas, da spremljate spletno stran http://isio.acs.si, kjer so novice sproti objavljene.

Mag. Andreja Dobrovoljc je zaposlena na Andragoškem centru Slovenije, na področju izobraževanja deluje 20 let. Njeno področje dela je razvoj svetovalne dejavnosti v izobraževanju odraslih. Ukvarja se z razvojem in pripravo različnih IKT orodij za spremljanje dejavnosti svetovanja, razvojem informiranja in svetovanja prek sodobnih medijev. Skupaj s sodelavci središča sodeluje pri umeščanju svetovalne dejavnosti v sistem izobraževanja odraslih, razvijanju novih pristopov v svetovalni dejavnosti, različnih svetovalnih pripomočkov in orodij ter usposabljanju svetovalcev v svetovalni dejavnosti.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn