chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

 
 

Acmhainn

Vejledning og kompetenceafklaring i danske fængsler – eksempler og anbefalinger

Teanga: DA

Postáilte ag Jesper Christian Pedersen

Denne rapport fokuserer på uddannelses‐, og erhvervsvejledning og kompetenceafklaring i de danske fængsler. Endvidere fokuserer rapporten på, hvilke metoder og praksisser man med fordel kan udvikle for at optimere indsatsen med henblik på at styrke vejledning og tilbud om kompetenceafklaring til de indsatte i de danske fængsler; herunder uddannelse og eventuel efteruddannelse til personale og/eller nye ansættelser.

Overordnede mål i Kriminalforsorgens satspuljeansøgning om ”Styrket uddannelse til indsatte” er, at der skal være mere kompetencegivende uddannelse i fængslerne, der skal være mere kvalitet i undervisningen og der arbejdes hen imod et mere standardiseret tilbud i fængslerne. For så vidt angår denne rapport drejer det sig her i særlig grad om den vejledning og kompetenceafklaring, som fører til kompetencegivende uddannelse. Der indgår flere projektmål i den samlede satspuljeansøgning:

FVU‐ tilbud til alle indsatte, AVU‐ tilbud til alle, hvilket implicerer mulighed for grundskoleeksamen, vejlednings‐ og kompetenceafklaringstilbud, styrkelse af erhvervsuddannelse og forsøg med import af undervisning i arresthusene. I denne rapport vil der blive fokuseret særligt på vejlednings‐ og kompetenceafklaringstilbud.

”Styrket vejlednings‐ og kompetenceafklaringstilbud til indsatte” indgår i det samlede satspuljeprojekt ”Styrket uddannelse til indsatte” (Projektbeskrivelse, april, 2013, DFK/SFK). Målgruppen er de indsatte, der afsoner en reststraf på mere end to måneder, og som har behov for og ønske om vejlednings‐ og kompetenceafklaringstilbud. Endvidere er målgruppen indsatte i Københavns Fængsler, der har behov for og ønske om vejlednings‐ og kompetenceafklaringstilbud (ibid. s. 4).

Úda(i)r Acmhainne: 
Rie Thomsen
Bjarne Wahlgren
Charlotte Mathiassen
ISBN: 
978‐87‐7684‐911‐5 (elektronisk)
Dáta foilsithe:
Dé Máirt, 1 Eanáir, 2013
Teanga an doiciméid
Cineál Acmhainne: 
Staidéar agus Tuairiscí:
Tír:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn