European Commission logo
Create an account
Blog
Blog

Priručnik za projektnu nastavu i preduzetništvo

Priručnik je namenjen svim nastavnicima koji žele da razvijaju preduzetničke veštine kod svojih učenika još od najranijeg uzrasta.

Ovaj priručnik je nastao kao rezultat stručnog usavršavanja tokom mobilnosti za nastavnike u okviru Erasmus + programa, ali i dugogodišnjeg razmišljanja i prakse na temu projektne nastave. 

Prilikom usavršavanja na obuci pod nazivom "Preduzetnišvo u obrazovanju" razvilo se razmišljanje o tome kako preduzetništvo razvijati kod učenika još od najranijeg uzrasta, a opet ne staviti ih u koncept koji nije primeren njihovom uzrastu. Kako danas podučavamo učenike za poslove koji možda još uvek ne postoje, a potrebno je adekvatno da ih za to pripremimo i pružimo im odgovarajuća znanja, nemetnula se potreba da učenicima pored akademskih znanja pružimo i mogućnost da razvijaju veštine neophodne za život. 

Iz ove ideje nastao je ovaj kratki i sažet priručnik sa ciljem da pomogne nastavnicima da se upuste u planiranje i sprovođenje ovakve nastave i uoče koje su njene dobre strane za učenike. 

 

https://www.canva.com/design/DAFNQqH3Ioc/_MqDx_v8ME8QJ97yKJrzOw/view?utm_content=DAFNQqH3Ioc&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Login (1)

Logáil isteachCláraigh chun tuairimí a phostáil.

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!