chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Blag

Nuorten aikuisten osaamisohjelman (NAO) hyvät käytännöt -portaali

01/04/2016
ag Erno HYVÖNEN
Teanga: FI
Document available also in: EN

Nuorten aikuisten osaamisohjelman (NAO) hyvät käytännöt -portaali

Tervetuloa Nuorten aikuisten osaamisohjelman (NAO 2013–2016) hyvät käytännöt -portaaliin. Seuraaville sivuille on koottu tietoja osaamisohjelman taustoista, toimintamallista, määrällisistä ja laadullisista tuloksista, sekä ohjelmaa toteuttavien oppilaitosten kehittämistä hyvistä käytännöistä ja caseista. NAO:n lisäksi sivuilla on tietoa ”Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen” (AOV/ENO, 2015–2016) -osaamisohjelman tuloksista ja käytännöistä.  

Sivujen rakenne seuraa osaamisohjelmien hallinnoinnin ja tiedonkeruun tarpeiden myötä syntynyttä jakoa:  

  • hakevan toiminnan yhteistyöverkostoihin,
  • oppilaitoksissa tehtyihin sisäisiin toimintatapojen uudistuksiin,
  • opintojen alkuvaiheen rakentamiseen ja
  • opintojen aikaisen tuen toteutukseen.

Oppilaitosten kunkin teeman alla käyttämiä menetelmiä ja yhteistyökumppaneita on selvitetty kyselyllä syksyllä 2014. Tulokset eri menetelmien yleisyydestä, sekä oppilaitosten hyvät käytännöt ja case studyt löytyvät luokiteltuina kunkin pääteeman alta. Jokaisesta osiosta on myös erikseen kysyttynä tieto siitä, onko kehitettyjä malleja siirretty tai aiotaanko niitä siirtää osaksi oppilaitoksen normaalia toimintaa.

Sama kysely tehtiin uudestaan hieman muokattuna syksyllä 2015. Näin saatiin vertailutietoa oppilaitosten toimintatapojen muutoksista, yhteistyöverkostojen laajentumisesta ja jo mallinnettujen uusien toimintatapojen siirtämisestä osaksi oppilaitosten normaalia toimintaa. Tuloksia päivitetään edelleen syksyllä 2016.

Tältä sivulta pääset lukemaan lisätietoja seuraavista asioista:

Portaalin ylläpitoon ja täydentämiseen liittyviin kysymyksiin vastaa projektisuunnittelija Erno Hyvönen, erno.hyvonen(at)minedu.fi. 

Lue seuraavaksi Nuorten aikuisten osaamisohjelman taustoja ja hallinnointia.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email