chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Blag

Hogyan segíti a felnőttképzés a nemek közötti egyenlőtlenség kezelését?

31/03/2016
ag Györgyi Bajka
Teanga: HU
Document available also in: EN

/ga/file/epale-equality-adult-edEPALE equality adult ed

EPALE equality adult ed

Hogyan segíti a felnőttképzés a nemek közötti egyenlőtlenség kezelését?

Amikor a nemek közötti egyenlőtlenségről kezdtem el gondolkodni, én is beleestem abba a csapdába, hogy azt feltételeztem, a nemek közötti egyenlőtlenség kizárólag a nőkről szól. Általában ők a kiszolgáltatottak, a bántalmazottak, és ők szenvednek a munkahelyi és otthoni egyenlőtlenség miatt. Ez az egyenlőtlenség azonban nem kezelhető a férfiak helyzetének kezelése nélkül. Amikor azt kérdezzük, hogy hogyan segíthet a felnőttképzés a nemek közötti egyenlőtlenség kezelésében, arra kell gondolnunk, hogy hogyan változtathatja meg a felnőttképzés a két nem nézeteit arról, hogy mi való egy nőnek és mi való egy férfinak. Ehhez a nőknek és férfiaknak részt kell venniük a tanulásban és oktatásban.

Azoknak a nőknek, akiknek nincs lehetőségük tanulásra és oktatásra, támogatásra van szükségük ahhoz, hogy megváltoztassák gondolkodásmódjukat a nemek közötti egyenlőség kérdéseit illetően. Ugyanez vonatkozik azokra a férfiakra, akiktől megtagadták a tanulás lehetőségét vagy nem éreznek motivációt a tanulásra. Az egész Európai Unióban a nők adják a tanuló felnőttek többségét, míg a férfiak alkotják a kisebbséget ebben a populációban. A kutatások mindezek ellenére azt mutatják, hogy az iskolázott emberek nagyobb valószínűséggel vesznek részt tanulási tevékenységekben, akár formális, akár nem formális keretek között, mint a kevésbé iskolázottak. Ez mindkét nem esetében igaz.

Meg kell értenünk, hogyan motiválhatjuk a nőket és férfiakat a felnőttképzésben való részvételre, ez pedig nem egyszerű feladat, főleg tradicionálisabb környezetben, ahol szigorúan betartják a nemi szerepeket. Az Európai Unióban és azon kívül, továbbá a bevált gyakorlatokra vonatkozóan rendelkezésre álló adatbázisokban, például az UNESCO hamburgi Felnőttoktatási Intézete által fenntartott (külső hivatkozás). adatbázisban bőségesen találhatók olyan gyakorlatok, amelyekből tanulhatunk.

Mindnyájan tudjuk, hogy a felnőttkori tanulás csodákra képes, és hogy egy felnőtt tanulási pályája számtalan módon veheti kezdetét. Először lassan, de a felnőttképzésben folytatott beszélgetéssel, tapasztalatcserével a nők és férfiak megérthetik a nemek közötti egyenlőtlenség problémáját, és megtanulhatják kezelni azt.

Dr. Vida A. Mohorčič Špolar, korábban a szlovén Felnőttképzési Intézet munkatársa.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email
Refresh comments Enable auto refresh

1 - 1 as 1 á dtaispeáint
  • vicky Duckworth's picture

    Yes, adult education can transform male and female lives and offer them opportunities to make choices that are empowering. The blog highlights how 'we need to understand how to motivate women and men to engage in adult education' and this I would suggets is the key driver and yet often undervalued in a performative educational system. Value needs to be placed on the rich  experiences and histories adults bring into the classroom, an appraoch that moves from a deficit reducativemodel.