Resource Details
ACMHAINN

Brits onderzoek naar gebrek aan basisvaardigheden op de werkplek

Het Britse Departement of Business, Innovation and Skills (BIS) heeft een rapport gepubliceerd over een recent onderzoek naar de gevolgen van slechte taal-en rekenvaardigheden voor werkgevers. Het rapport tracht het gebrek aan bewijs over de gangbaarheid van slechte basisvaardigheden op de werkvloer en de gevolgen daarvan aan de orde te stellen, evenals de kosten en voordelen verbonden aan de door de overheid gesubsidieerde training basisvaardigheden.

Uit de afname van telefonische vragenlijsten en uitgevoerde case studies blijkt dat er bij één op de acht (12%) werkplekken in Engeland gebrek is aan voldoende  lees- en/of rekenvaardigheden. In de praktijk houdt dit in dat ten minste één werknemer niet in staat is om bepaalde schrijf- of rekentaken uit te voeren op het functieniveau van zijn of haar dagelijkse werk.

Over het algemeen vonden de onderzoekers dat werkprocessen vaak waren ontworpen om tekortkomingen in taal- en rekenvaardigheden van de werknemers te compenseren. Zo kunnen tekortkomingen in basisvaardigheden van de werknemers worden verbloemd door de inmenging van ICT op de werkplek, maar ook door strategieën als collegiale ondersteuning.

Daarnaast komt uit het onderzoek naar voren dat werkgevers de tekortkomingen van hun personeel in schrijf- en rekenvaardigheden kunnen onderschatten. Dit zou kunnen wijzen op  een gebrek aan doeltreffende instrumenten om basisvaardigheden op de werkplek te meten en te monitoren. Uit interviews met managers bleek dat sommige werkgevers weinig besef hebben van de tekortkomingen in schrijf- en rekenvaardigheden van hun personeel. Alleen door verder door te vragen tijdens de gesprekken kwamen zulke tekortkomingen naar voren.

Resource Details
Úda(i)r Acmhainne
Trinh Tu
Cineál Acmhainne
Staidéar agus Tuairiscí:
Tír
Verenigd Koninkrijk
Dáta a fhoilsithe
Teanga an doiciméid
Engels
Login (0)

Logáil isteachCláraigh chun tuairimí a phostáil.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!