chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Blag

EPALE - Week van het Gevangenisonderwijs

25/01/2016
ag Marissa VAN DER VALK
Teanga: NL
Document available also in: EN HR DE SK EL RO IT PL ET MT SL LT FI PT

/ga/file/prison-educationPrison Education

Prison Education

Als je de deur van een school open doet, sluit je een gevangenis.

Victor Hugo

In 2012 bedroeg het aantal gedetineerden in de Europese Unie circa 643.000 en sindsdien is de gevangenispopulatie gestaag toegenomen. De meeste van hen hebben geen hoger of beroepsonderwijs of een andere vorm van voortgezet onderwijs gevolgd en hun basisvaardigheden zijn beperkt. Educatie in gevangenissen speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van reclassering en het verlagen van de kans op recidive.

 

Gevangeniseducatie staat bij EPALE hoog op de agenda, en daarom organiseert EPALE van 25 tot en met 29 januari de Week van de Gevangeniseducatie! Houd EPALE en onze Facebook- en Twitterpagina’s in de gaten voor interessante leermiddelen en artikelen van ervaringsdeskundigen.

/ga/file/prisonedhandsjpgprison_ed_hands.jpg

 

Van 26 tot en met 28 januari a.s. organiseren onze deskundigen een speciale driedaagse schriftelijke discussie over gevangenisonderwijs. Klik hier om mee te doen aan de discussie (in het Engels) en wissel met anderen van gedachten over de kwesties die aan de orde komen! De discussie wordt geleid door dr. Joe Giordmaina, als deskundige op het gebied van gevangeniseducatie verbonden aan de Universiteit van Malta. Samen met Joe meedoen aan de discussie? Log in of registreer u op EPALE.

 

Gevangeniseducatie is binnen de EPALE-community een populair thema en we presenteren dan ook talloze artikelen die tot nadenken stemmen, of u nu nieuw bent of een expert op dit gebied. Lees het artikel van onze themacoördinator Ian Atkinson over hoe gevangenisonderwijs kan helpen bij reclassering (EN + NL). En klik ook hier voor onze Engelstalige casestudy over het CLAP-project (Convicts Literary Aid Project). Of leest u nog even over het Serious Gaming project dat gevangenen basisvaardigheden helpt aanleren.

 

Mocht u het nog niet hebben gedaan, bekijk dan dit Engelstalige overzicht van gevangenisonderwijs en -training in Europa door Alexia Samuel – deskundige voor EPALE Frankrijk. En Annet Bakker, voorzitter van de European Prison Education Association (en docent met 25 jaar ervaring!) pleit ervoor om verder te kijken dan certificaten bij de validering van onderwijs aan gedetineerden (EN + NL).

/ga/file/terrellbutterflyjpgterrellbutterfly.jpg

Credit Robert Sturman prison education yoga
Credit: Robert Sturman

 

Mis het niet: ons interview met Alan Smith– voormalig coördinator van het Grundtvig-programma voor volwasseneneducatie van de Europese Commissie. Ten slotte legde yogainstructeur James Fox (EN +NL) aan EPALE uit hoe hij gedetineerden in een aantal beruchte Amerikaanse gevangenissen wist te overtuigen van de voordelen van yoga en hoe hij het project introduceerde in gevangenissen in Europa.

 

Nóg meer weten? Bekijk onze andere blogposts en leermiddelen over dit onderwerp:

 

Blogs

 

 

 

Materialen

 

 

 

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email